Férfi kézilabda MK: izgalmas végjáték után a Dabasé a bronz

Vágólapra másolva!
2023.04.09. 15:53
Az utolsó percben dőlt csak el a Dabas–Tatabánya férfi kézilabda Magyar Kupa-bronzmérkőzés, amelyet Tomori Győző nagyot küzdő együttese bírt jobban és nyert meg megérdemelten, megszerezve története első dobogós helyezését a kupasorozatban.
A végét a Dabas bírta jobban (Fotó: Koncz Márton)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
A végét a Dabas bírta jobban (Fotó: Koncz Márton) A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

A férfi kézilabda Magyar Kupa bronzmeccsének első húsz percében úgy tűnt, a szombati elődöntőben a Dabas taktikázott jobban, hogy hamar úgy döntött, elengedi a toronymagas esélyes Szeged elleni szombati elődöntőt, és a bronzmeccsre koncentrál, mert a Tatabánya ellen a harmadik helyért játszva másnap sokkal jobban, frissebben és energikusabban kezdte a találkozót: Tomori Győző alakulata már négy góllal is vezetett.

Az első harminc percben a két veterán szélső cipelte a hátán a csapatát, dabasi részről a 38 éves horvát Zlatko Horvat mozgatta a gárdát és szerzett három gólt, a Bányászban pedig a 35 esztendős Cristian Ugalde talált be négyszer az amúgy ezúttal is remekül védő Pallag Péter kapujába.

Aztán az első félidő hajrájában feljött az addig gyengén játszó és sokat hibázó Tatabánya, sőt, az utolsó percben Ubornyák Dávid üres kapus találatával a vezetést is átvette, így 13–12-vel mehetett szünetre, és a meccs az első periódus alapján teljesen nyitott volt. Ez részben Székely Márton érdeme is volt, aki ezúttal is nagyon megbízhatóan teljesített a kapuban, a szünetig hét lövés akadt el benne

A második félidő szorosabban nem is alakulhatott volna, ugyanis az elején és a végén néhány percet leszámítva zömmel döntetlen volt a mérkőzés aktuális állása, vagy ha nem, akkor valamelyik csapat csak egyetlen góllal vezetett. Az utolsó percekből az egyébként is harcosabban játszó Dabas jött ki jobban, amely Szöllősi Szabolcs vezérletével remekül védekezett, szinte levegőhöz sem hagyta jutni az ellenfél támadóit.

Huszonnyolc másodperccel a vége előtt egy időkérés után Bálint Bence góljával újra átvette a vezetést a Dabas, az utolsó támadást pedig kivédekezte, miután a Bányász nem a legjobb ütemben játszotta le a labdát a jobb szélre Rodríguez Pedrónak, aki kiszorított helyzetből nem találta el a kaput, jóval a hosszú mellé durrantott. A Dabas tehát nyert, és megszerezte története első Magyar Kupa-érmét. 23–22


FÉRFI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ, GYŐR
A 3. HELYÉRT
DABAS KC–MOL TATABÁNYA KC 23–22 (12–13)
Győr,
Audi Aréna, 2500 néző. Vezette: Altmár, Horváth M.
DABAS: PALLAG – Horvat 3 (1), Fekete B. 1, Tarabochia 4, SZÖLLŐSI SZ. 5, KOLLER 2, Laurinyecz 2. Csere: Nagy T. (kapus), Garajszki, Ács 2, BÁLINT 4, Bognár N. Edző: Tomori Győző
TATABÁNYA: SZÉKELY M. – P. Rodríguez 3, Ancsin G., Vilovszki 2, Obradovic, GYŐRI M. 4 (1), Ugalde 5. Csere: Ubornyák 1, Hornyák B., Pergel 2, Bodor, Maras 5 (3). Edző: Tombor Csaba
Az eredmény alakulása. 3. p.: 0–2. 12. p.: 5–3. 15. p.: 8–4. 23. p.: 12–8. 36. p.: 15–16. 46. p: 19–17. 56. p.: 20–22
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG
Tomori Győző:
– Szenzációs, hogy egy ilyen mérkőzésen komoly ellenállásra késztettük a Tatabányát. Az is pozitív dolog, hogy erőben bírtuk a második mérkőzést. Ilyen környezetben, ilyen kiváló szurkolók előtt nem lehetett kérdés, hogy motiváltak leszünk. Egy percig sem adtuk fel, amikor nem ment játék. Sokszor elmondtam, hogy ennek a társaságnak nagyon komoly karaktere van, és ez a mai mérkőzésen is kijött. Ez hatalmas eredmény, amire büszkék lehetünk, és ezúttal is köszönjük a szurkolóknak, hogy eljöttek és segítettek minket.
Tombor Csaba: – Nagyon közel volt egymáshoz a két meccs. A beállónk, Vilovszki Uros nagyon elfáradt, becsületesen hajtott, küzdött, de nem tudott ő sem olyan teljesítményt nyújtani, amit elvárhattunk volna. A legnagyobb probléma megint a helyzetkihasználás volt. Rengetek ziccert, indítást és hétméterest hibáztunk. Ráadásul Ancsin Gábor is kivált, így nagyon beszűkültünk. Ez megmutatkozott a második félidei támadóteljesítményünkön. Huszonhárom kapott góllal azért illett volna nyernünk, de a huszonkettő lőtt gól roppant kevés. Ez persze dicséri a Dabasnak az agresszív védekezését, illetve a kapusteljesítményét. De megyünk tovább, messze még a bajnokság vége.

DÖNTŐ
TELEKOM VESZPRÉM–OTP BANK-PICK SZEGED 35–32 (17–15)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik