Férfi kézi MK: tökéletes húsvéti ajándék a Dabasnak a történelmi bronzérem

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.04.09. 17:00
Rendkívül izgalmas találkozón szerezte meg a Dabas KC történelme első érmét a férfi kézilabda Magyar Kupa bronzmérkőzésén. A Tatabánya elleni 23–22-es diadal után az utolsó percben győztes gólt szerző Bálint Bencét és a kiválóan védő Pallag Pétert kérdezte az NSO Tv. 

„Nagyon sokat jelent nekünk ez a bronzérem, nagyon sokat dolgoztunk érte. Készültünk erre a meccsre és ez nagyon-nagy siker mindenkinek, tökéletes ajándékez így húsvétkor” – mondta Bálint Bence, aki a 28 másodperccel a meccs vége előtt lőtte be a Dabas győztes gólját, amire videónkban külön is kitér.

Hogy ebből győztes gól legyen, kellett a mérkőzésen kiválóan védő Pallag Péter is, aki az utolsó másodpercekben hárította Pedro Rodríguez szélről érkező lövését. A kapus ezt, és az ünneplés pillanatait is felidézi. Továbbá, videónkban szóba kerülnek a dabasi szurkolók, akik a csapat mellett szintén kitettek magukért. Illetve a játékosok azt is elárulják, mekkora ünneplést csapnak a történelmi siker után.

FÉRFI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ, GYŐR
A 3. HELYÉRT
DABAS KC–MOL TATABÁNYA KC 23–22 (12–13)
Győr Audi Aréna
, 2500 néző.V:Altmár, Horváth M.
DABAS:PALLAG – Horvat 3 (1), Fekete B. 1, Tarabochia 4, SZÖLLŐSI SZ. 5, KOLLER 2, Laurinyecz 2.Csere:Nagy T. (kapus), Garajszki, Ács 2, BÁLINT 4, Bognár N.Edző:Tomori Győző
TATABÁNYA:SZÉKELY M. – P. Rodríguez 3, Ancsin G., Vilovszki 2, Obradovic, GYŐRI M. 4 (1), Ugalde 5.Csere:Ubornyák 1, Hornyák B., Pergel 2, Bodor, Maras 5 (3).Edző: Tombor Csaba
Az eredmény alakulása. 3. p.: 0–2. 12. p.: 5–3. 15. p.: 8–4. 23. p.: 12–8. 36. p.: 15–16. 46. p: 19–17. 56. p.: 20–22.
Kiállítások:6, ill. 4 perc
Hétméteresek:2/1, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG
Tomori Győző, a Dabas vezetőedzője:
Szenzációs, hogy egy ilyen mérkőzésen komoly ellenállásra késztettük a Tatabányát. Az is pozitív dolog, hogy erőben bírtuk a második mérkőzést. Ilyen környezetben, ilyen kiváló szurkolók előtt nem lehetett kérdés, hogy motiváltak leszünk. Egy percig sem adtuk fel, amikor nem ment játék. Sokszor elmondtam, hogy ennek a társaságnak nagyon komoly karaktere van, és ez a mai mérkőzésen is kijött. Ez egy hatalmas eredmény, amire büszkék lehetünk, és ezúttal is köszönjük a szurkolóknak, hogy eljöttek és segítettek minket.
Tombor Csaba, a Tatabánya vezetőedzője:Nagyon közel volt egymáshoz a két meccs. A beállónk, Vilovski nagyon elfáradt, becsületesen hajtott, küzdött, de nem tudott ő sem olyan teljesítményt nyújtani, amit elvárhattunk volna. A legnagyobb probléma megint a helyzetkihasználás volt. Rengetek ziccert, indítást és hétméterest hibáztunk. Ráadásul Ancsin Gabi is kivált, így nagyon beszűkültünk. Ez megmutatkozott a második félidei támadó teljesítményünkön. Huszonhárom kapott góllal azért illett volna nyernünk, de a huszonkettő lőtt gól roppant kevés. Ez persze dicséri a Dabasnak az agresszív védekezését, illetve a kapusteljesítményét. De megyünk tovább, messze még a bajnokság vége.

KÉSŐBB
DÖNTŐ
17.00:Szeged–Veszprém (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik