Férfi kézi MK: jöhet a Veszprém–Szeged rangadó a döntőben

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2023.04.08. 17:31
Már az első félidőben hét góllal vezetett az OTP Bank-Pick Szeged a Dabas ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa második elődöntőjében, a vége pedig nagyon sima 38–26 lett, így a két legnagyobb hazai rivális, a Szeged és a Veszprém két év után újra a fináléban csaphat össze egymással.
Fotó: Koncz Márton – a képre kattintva galéria nyílik
Fotó: Koncz Márton – a képre kattintva galéria nyílik

 

A férfi kézilabda Magyar Kupa második elődöntőjének elején rögtön piros lapot is kaphatott volna Bodó Richárd, az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának válogatott balátlövője, miután négy percnyi játék után egy tiszta betörésnél hatalmas erővel dobta fejbe a remekül védő Pallag Pétert, a Dabas kapusát, de végül megúszta egy kétperces kiállítással. Egy jól megeresztett Bodó-bombába még akkor is kellemetlen belenézni, ha a játékos tíz méterről ereszti el, de hogy hatról...

Ebből a szituációból ráadásul nagyon rosszul jött ki az emberhátrányba került Szeged, amely a támadásinál lehozta a kapusát, Mikler Rolandot, így a 6. percben a legendás Zlatko Horvat, majd Marko Tarabochia egész pályás góljával 3-1-re vezetett a Dabas. Aztán három perc alatt visszaállt a világ rendje, és Juan Carlos Pastor csapata előbb kiegyenlített, majd igyekezett néhány gólt közé pakolni.

Ezután azt lehetett látni a szegedieken, hogy csak annyit adnak ki magukból, amennyit kell, de tökéletesen ellenőrzésük alatt tartották a mérkőzést, Mikler az első tíz lövésből ötöt kiszedett, Bodó első öt lövéséből négy betalált a kapuba, de az ötgólos Sebastian Frimmel és a négygólos Rosta Miklós is megszórta magát az első harminc percben, így a szünetben már hét góllal, 20-13-ra vezettek a Tisza-partiak, és a játék képe alapján nem lehetett kérdés, melyik csapat jut a vasárnapi fináléba.

A második félidőben sem változott semmi, így nyolc perc alatt tízre nőtt a különbség, és a meccs végéig nem is ment többé ez alá. Pastor végig pihentette egyik legjobbját, Bánhidi Bencét a fináléra, és a változatosság kedvéért ezúttal jobbátlövőben is kipróbálta Szita Zoltánt, akinek egyébként még mindig jobban feküdt ez a poszt, mint a balszélsőé.

A spanyol tréner végig pihentette egyik legjobbját, Bánhidi Bencét a fináléra, mindenki mást azonban pályára küldött, megosztotta a játékidőt, Rosta Miklós pedig ezúttal is remekül oldotta meg a feladatát beállóban, kilencből nyolc gólt szerzett, Mikler fantasztikusan védett. Két év után így újra a két legnagyobb hazai rivális, a Szeged és a Veszprém találkozik a Magyar Kupa vasárnapi döntőjében, előtte a bronzmeccset pedig a Tatabánya és a Dabas vívja egymással.

A másik elődöntőben: TELEKOM VESZPRÉM–MOL TATABÁNYA KC 26–22 (11–9)

KÉZILABDA, FÉRFI MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ (GYŐR)
ELŐDÖNTŐ
OTP Bank-Pick Szeged–Dabas KC 38–26
(20–13)
Győr, Audi Aréna, 1800 néző. V: Fekete T., Tóth D.
SZEGED: MIKLER R. – Sostaric 1, GARCIANDIA 5, Bombac, ROSTA M. 8, BODÓ 6, Frimmel 5 (3). Csere: Alilovic (kapus), Mackovsek, Szita 2, Gaber 3, MARTINS 4, Blonz 2, B. Radivojevics 2. Edző: Juan Carlos Pastor
DABAS: PALLAG – HORVAT 8 (5), Fekete B. 3, Garajszki, Koller 2, Szöllősi Sz. 2, Laurinyecz. Csere: Nagy T. (kapus), Tarabochia 3, Bálint 4 (1), Ács 2, Bognár N., Gáspár 2, Hutvágner, Katona A. Edző: Tomori Győző
Az eredmény alakulása. 6. p.: 1–3. 13. p.: 7–7. 18. p.: 11–8. 24. p.: 16–11. 39. p.: 26–16. 45. p: 30–18. 52. p.: 34–21
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Juan Carlos Pastor:
– Nem kezdtük jól a Dabas elleni mérkőzést, úgy éreztem, kicsit idegesen játszottunk, emiatt többet is hibáztunk, de jól összeállt a védelem. Mikler Roland sokat segített a kapuban, és egyre pontosabban lőttünk elöl, így a szünetben már hét góllal vezetünk. A második félidőben ezért már a Veszprém ellen döntőre gondolva pihentettem a játékosokat, de elégedett vagyok, mert végig vezettünk, és kontroll alatt tartottuk a meccset.
Tomori Győző: – Örülök, hogy ennyien eljöttek szurkolni nekünk, ez is mutatja, hogy Dabason mennyire szeretik a kézilabdát. A szegediek esélyeshez méltóan simán behúzták a meccset, de az elején mi kezdtünk koncentráltabban, a huszadik percre kicsit belefáradtunk elöl és hátul is, elfogyott az energia, és kaptuk a könnyű gólokat. A második félidőben szaladtunk az eredmény után, de összességében pozitívnak értélelem a találkozót, amiért jöttünk, azt teljesítettük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik