Férfi kézi MK: újra Szeged–Veszprém lehet a döntőben

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2023.04.08. 07:10
null
Nagy az esélye, hogy Bánhidi Bence és Ligetvári Patrik (jobbra) Győrben újra harcol egymással, a papírforma ugyanis a két magyar kirakatklub döntőjét ígéri (Fotó: Török Attila)
Húsvéthétvégén rendezik meg a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét a Veszprém, a Szeged, a Tatabánya és a Dabas részvételével, a helyszín Győr.

 

A hétvége egyik legfontosabb kérdése Győrben az lesz, hogy vajon mire volt elég 18 nap. Ugyanis pontosan ennyi idővel a vasárnapi finálé előtt veszítette el az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok ligája-rájátszás első meccsét hazai pályán 13 góllal a legnagyobb hazai rivális Telekom Veszprém ellen. Hogy a kupadöntő mennyire lesz izgalmas és kiélezett, arról leginkább az fog dönteni, hogy Juan Carlos Pastor mennyire tudta azóta újraépíteni, egyúttal mentálisan is felrázni csapatát.

A BL-visszavágón ugyan már csak öt góllal maradtak alul, és időnként egyenrangú partnerként játszottak, ahogyan korábban szoktak, de ennél több kell ahhoz, hogy a BL-kiütésért ténylegesen visszavágjanak az Építőknek. Ugyanakkor minden adva van, hogy így történjen. Egy meccsre fel lehet tenni mindent, beleadni, ami a csövön kifér, ráadásul a játékosok is valamennyire megnyugodhattak az elmúlt napokban, hetekben, mert a hírek szerint 2024-től a svéd Michael Apelgren ül a kispadra, a klub vezetősége pedig gőzerővel dolgozik azon, hogy az addig hátralévő időszakot a lehető legjobban tudják kihúzni.

Az is kérdés, milyen állapotban lesz a Veszprém. Intő jel a NEKA elleni idegenbeli döntetlen, ami mindenképpen csalódás, mutatja, hogy azért ott sem működik mindig minden olajozottan, illetve nagy kérdés, hogy a francia jobb­átlövő, Nedim Remili bokasérülése rendbejött-e, amelyet a Szeged elleni BL-visszavágón szedett össze alig több mint egy hete. Ő ugyanis egyre fontosabb eleme a csapat játékának.

ÚJRA SZEGED–VESZPRÉM LEHET A DÖNTŐBEN

Lássuk be, a Magyar Kupa rangját az emeli igazán, ha a két legjobb magyar csapat, a Szeged és a Veszprém ját­ssza egymással a döntőt, az ezredforduló óta eltelt időszak huszonkét MK-döntőjében csak négyszer fordult elő, hogy nem ők csaptak össze egymással: 2001-ben és 2007-ben a Dunaferr, 2011-ben a PLER, tavaly a Fejér-B.Á.L. Veszprém volt az Építők ellenfele. De idén nemcsak ezért várható, hogy nagyobb lesz az érdeklődés, mint egy éve, ugyanis a másik két csapat jóvoltából már az elődöntő párharcai is izgalmasak lehetnek, nem beszélve a vasárnapról.

Visszatért a Tatabánya, amelynek harmadik legerősebb magyar csapatként abszolút helye kell, hogy legyen a négyes döntőben, és amely a bajnokságban a Szeged és a Veszprém ellen is bizonyította, hogy bármikor benne van a bravúr, akár most az elődöntőben is – biztosra egyik nagycsapat sem mehet ellene. A Dabas ugyan nem olyan stabil gárda, mint a Bányász, de az évad során ugyancsak ért el szép eredményeket papíron erősebb és esélyesebb együttesek, így a Balatonfüred, a Gyöngyös vagy legutóbb a Csurgó ellen.

Ez persze még nem jelenti azt, hogy ne a Szeged és a Veszprém lenne a döntőbe jutás toronymagas esélyese, hiszen minden jel arra mutat, hogy újra összecsapnak. A Veszprém nagy valószínűséggel telt ház előtt hajthat 30. kupagyőzelméért, a Szeged pedig nemcsak a nyolcadikért, hanem azért is, hogy visszaszerezze a becsületét, mert mindent helyrehozni ugyan nem tudna egy kupasikerrel a szurkolói előtt, de valamennyire azért jóvá tudná tenni a történteket.

FÉRFI KÉZILABDA MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ, GYŐR
SZOMBAT
ELŐDÖNTŐ
13.30:
Telekom Veszprém–Mol Tatabánya KC (Tv: M4 Sport+)
16.00: Dabas KC–OTP Bank-Pick Szeged (Tv: M4 Sport+)
VASÁRNAP
A 3. HELYÉRT
14.15:
az elődöntő vesztesei (Tv: M4 Sport+)
DÖNTŐ
17.00:
az elődöntő győztesei (Tv: M4 Sport)

NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik