Férfi kézi Eb-sel.: alaposan megváltoztatott kerettel készültek a mieink

Vágólapra másolva!
2023.04.25. 22:06
null
Chema Rodríguez öt újoncot is beválogatott a keretbe (Fotó: Dömötör Csaba)
Biztos csoportelsőként és kijutóként tét nélkül, öt újonccal vág neki az utolsó két Európa-bajnoki selejtezőnek a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely Telkiben tartott edzést, mielőtt szerdán Litvániába utazott volna.

Alaposan megváltoztatott kerettel készült a magyar válogatott Telkiben, Chema Rodríguez ugyanis fiatal társaságot hívott össze a csapat utolsó két idei Európa-bajnoki selejtezőjére, Litvánia és Grúzia ellen. A kísérletezéshez a két találkozó tökéletes alkalom, a selejtezősorozatban eddig veretlen csapatunk ugyanis már biztos csoportelső, és kijutott a januári, németországi kontinenstornára.

Ehhez igazodva Chema Rodríguez szövetségi kapitány öt újoncot válogatott be a keretbe, a kapus Nagy Martint, a jobbszélső Imre Bencét, a jobbátlövő Ónodi-Jánoskúti Mátét, a beálló Szrnka Leventét és a balszélső Molnár Robint, amitől kicsit kettős érzése volt az embernek az összetartást a pálya széléről nézve, mert míg az új arcokat még nem mindig ismerte fel, a nagy kavalkádban úgy tűnt, az összetétel igencsak megváltozott, a hangulat viszont ugyanolyan vidám maradt, mint az elmúlt két év edzőtáboraiban volt.

„Mindig is hangsúlyoztam, hogy egy család vagyunk, és most úgy látszik, tovább bővül a família”      – mondta Chema Rodríguez, akinek eredeti, 18 tagú keretéből csak balatonfüredi beálló, Vajda Huba maradt ki végül betegség miatt – ez kedd délelőtt derült ki. Azért így is akad, aki segíthet a fiataloknak, a rutinosabb csoportot Lékai Máté, Ligetvári Patrik és Szita Zoltán képviseli, valamint az edzés elején beugrott üdvözlésre Ancsin Gábor is.

Imre Bence (középen lő) is tagja az új keretnek (Fotó: Dömötör Csaba)
Imre Bence (középen lő) is tagja az új keretnek (Fotó: Dömötör Csaba)

Egyébként nem sok minden változott a szokott edzésekhez képest, igaz, foci most nem volt, helyette a játékosok futottak néhány kört a csarnokban, majd Tord Ellingsen erőnléti edző tartott nekik bemelegítést, aztán jött egy kis páros passzolgatás, végül a kapusok bemelegítése zárta az összetartás sajtónyilvános részét, a kapitány szokásához híven a taktikai edzésen és megbeszélésen már csak az vehetett részt, aki közvetlenül a csapathoz tartozik. Annyit azért elmondott, hogy csak kisebb változások várhatók, ezeket inkább az új játékosok beépítése teszi szükségessé. A csapat szerdán utazik el Litvániába, ahol csütörtökön lép pályára, majd vasárnap Tatabányán Grúziát fogadja az utolsó Eb-selejtezőn.

„A sérüléseim után egyre jobban érzem magam fizikailag és mentálisan is, egyre többet játszom, és bár még nem vagyok teljesen olyan, mint régen, hetek kérdése és utolérem magam. Úgy érzem, jól tudok alkalmazkodni a válogatott játékrendszeréhez. A motivációnkat egyáltalán nem befolyásolja, hogy az utolsó két selejtező meccsnek már nincs tétje, a címeres mezben az embernek nem lehet más célja, mint hogy minden mecset megnyerjen. Az előző két mérkőzésen a sérülésem után nem tudtam azt a teljesítményt nyújtani, amilyet elvárok magamtól, ezért is szeretnék most minél jobb játékkal kirukkolni” – mondta Fazekas Gergő, a válogatott irányítója.

A MAGYAR FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE AZ UTOLSÓ EB-SELEJTEZŐKRE
Kapusok:
Andó Arián (Balatonfüredi KSE), Nagy Martin (VfL Gummesbach – Németország), Palasics Kristóf (HSA NEKA)
Jobbszélsők: Imre Bence (Ferencvárosi TC), Krakovszki Zsolt (HSA NEKA)
Jobbátlövők: Ilic Zoran (Telekom Veszprém), Ónodi-Jánoskuti Máté (Ferencvárosi TC)
Irányítók: Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock – Lengyelország), Hanusz Egon (TVB Stuttgart – Németország), Lékai Máté (Ferencvárosi TC)
Beállók: Rosta Miklós (OTP Bank-Pick Szeged), Szrnka Levente (Fejér B.Á.L.-Veszprém), Szűcs Bence (Balatonfüredi KSE)
Balátlövők: Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (OTP Bank-Pick Szeged)
Balszélsők: Krakovszki Bence (HSA NEKA), Molnár Robin (OTP Bank-Pick Szeged)

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
A 6. CSOPORT TOVÁBBI PROGRAMJA
Április 26., 16.00, Tbiliszi:
Grúzia–Svájc
Április 27., 18.00, Klaipeda:
Litvánia–Magyarország
Április 30., 18.00, Tatabánya:
Magyarország–Grúzia
Április 30., 18.00, Winterthur:
Svájc–Litvánia

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG44

150–1068
2. Svájc42
2110–1224
3. Grúzia41
3106–1182
4. Litvánia41
3102–1222

A csoport első két helyezettje, valamint a nyolc selejtezőcsoport legjobb négy csoportharmadikja jut ki a 2024. január 10–28. között sorra kerülő németországi Európa-bajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik