Férfi kézi: szlovén klasszis Aalborgban, svéd beálló a német bajnoknál

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.10. 18:44
null
Aleks Vlah nyártól az Aalborg játékosa lesz (Fotó: Getty Images)
A dán Aalborg férfi kézilabdacsapata hivatalos honlapján számolt be róla, hogy hároméves szerződést kötött a szlovén Celje 25 éves jobbátlövőjével, a Bajnokok Ligája góllövőlistáját vezető Aleks Vlahhal, aki nyáron csatlakozik a skandináv klubhoz.

Az Aalborg Vlahhal kapcsolatban kiemelte, hogy vezeti a BL góllövőlistáját, hiszen 11 mérkőzésen már 77-szer volt eredményes, s a Celje színeiben a dánok ellen is hétszer talált be.

„Az Aalborg nagyon izgalmas klub és a nyári szünet után örömmel állok a kihívások elé. Mindig jó érzés Aalborgba látogatni ellenfélként, hiszen a telt házas csarnokban rengeteg kézilabda-szerető szurkoló van. Alig várom a kezdést” – mondta Vlah.

A német bajnoki címvédő Magdeburg is megerősítette keretét, hiszen a tavaly Európa-bajnokságot nyert, a mostani világbajnokságon negyedik helyen zárt svéd válogatott beállóját, Oscar Bergendahlt szerezte meg a rivális TVB 1898 Stuttgarttól.

A 27 éves játékos 2025 nyaráig szóló szerződést írt alá új klubjával, melyhez azonnali hatállyal csatlakozik.

A Magdeburg mindenképp szerette volna megerősíteni keretét beálló poszton, mert nemrég a Német Kupában súlyos sérülést szenvedett a csapat 26 éves dán válogatott játékosa, Magnus Saugstrup.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik