Férfi kézi-vb: Így nem az utolsó válogatott meccsem volt – Mikler

Vágólapra másolva!
2023.01.22. 22:24
null
Nincs még vége Mikler Roland pályafutásának a válogatottban (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Miután eldőlt, hogy a svédek győzelmével a magyar férfi kézilabda-válogatott is bejutott a negyeddöntőbe a világbajnokságon, Mikler Roland, Bodó Richárd, Sipos Adrián is reagált a csapathotelben. A válogatott kapitánya elárulta, kiesés esetén visszavonult volna a válogatottól.

„Hogy mi szakadt ki belőlem? Az, hogy nem az utolsó válogatott meccsem volt a mai, mert sok minden eldőlt volna, ha nem folytathatnánk ezt a világversenyt – mondta Mikler Roland, a válogatott csapatkapitánya az M4 Sportnak. Köszönöm a csapatnak, és köszönöm a svédeknek, hogy ekkorát mentek ma. Megyünk tovább, és megyünk afelé, amit szerettünk volna elérni. Mit veszíthetünk?! Nekimegyünk annak, aki jön, és az utolsó leheletünkig mindent kiadunk magunkból. Hogy ez mire lesz elég, majd kiderül. Remélem, sok mindenre!”

Az hétfő este dől el, hogy a mieink a szerdai, stockholmi negyeddöntőben a címvédő Dániával vagy Egyiptommal találkoznak.

„Chema annyit kért tőlünk, hogy a saját meccsünkkel foglalkozzunk, és semmiképpen se az esti svéd–portugállal, ami a meccs alatt így is volt tette hozzá Bodó Richárd, a válogatott balátlövője a Nemzeti Sportnak. Este úgy volt, hogy együtt nézzük a svéd–portugált, de bevallom, én egyszerűen nem bírtam nézni, Szikra-Mezey Csabival mi csak távolabbról hallgattuk, ahogy a többiek üvöltik, hogy gól, és ki vezet, mi csak az utolsó két percre mertünk bemenni. Régen izgultam ennyire kézimeccs alatt, amelyet a tévében néztem. Teljesen leizzadtam, kicsit olyan volt, mintha a kispadon ülnék, és nem tudnék segíteni a többieknek. Mi is megcsináltuk, a svédek is megcsinálták, köszönjük nekik! ”

„Az esti mérkőzés első félidejét úgy néztem, hogy vágtam Rosta Miki haját és szakállát, a második félidő elejét a többiekkel néztem a videószobában, de a családommal is együtt töltöttem kevés időt – mondta lapunknak Sipos Adrián. Hihetetlen boldog vagyok, mert nagyon sokan nem hittek abban, hogy sikerülhet bejutnunk a legjobb nyolcba, viszont úgy érzem, alaposan megdolgoztunk érte. Hétfőn pihenünk és utazunk Stockholmba, kapjunk bárkit is a negyeddöntőben, felszabadultan léphetünk pályára, ettől függetlenül a legjobb formánkat szeretnénk mutatni az itteni és az otthoni magyaroknak.”

A válogatott hétfőn délelőtt vonattal utazik Göteborgból a csaknem 500 kilométerre lévő fővárosba.

A Sportrádió megszólaltatta többek között Kovács Pétert, Székely Mártont, Iváncsik Gergőt és Zubai Szabolcsot is – ide kattintva meghallgathatja az ő reakciójukat is!

Így örültek a mieink a svédek győzelmének (Forrás: MKSZ)



A II. CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Svédország55164–133+3110
2. MAGYARORSZÁG532148–147+16
3. Izland532169–158+116
4. Portugália5212146–133+135
5. Brazília5113138–151–133
6. Zöld-foki-szigetek55138–181–430
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik