Férfi kézi: hazaigazol Izlandra a korábbi veszprémi klasszis

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.22. 12:22
null
Aron Pálmarsson az idény végén hazatér Izlandra Aalborgból (Fotó: Getty Images)
A dán férfi kézilabda-bajnokságban szereplő Aalborg hivatalos honlapján számolt be róla, hogy az idény végén, 2023 nyarán távozik a csapattól a korábban a német THW Kielt, a Telekom Veszprémet és a spanyol Barcát is erősítő izlandi átlövő, Aron Pálmarsson, aki személyes és családi okokra hivatkozva döntött úgy, hogy hazatér Izlandra és a következő idénytől az FH Hafnarfjordurt erősíti.

„Beszélgettünk Aronnal, hogy a kívánságának megfelelően felbontjuk a szerződését. A kézilabda természetesen mindig fontos számunkra, de el kell fogadnunk, hogy az életben vannak dolgok, melyek a sportnál is fontosabbak. Aron esetében is ez a helyzet és ennek fényében döntöttünk úgy, hogy eleget teszünk a kérésének” – mondta Jan Larsen, az Aalborg igazgatója.

Pálmarsson 2021 nyarán hároméves szerződést kötött az Aalborggal, melyet a játékos kérésére felbontanak a felek.

„Az első naptól kezdve hihetetlenül boldog voltam, hogy az Aalborg izgalmas projektjének részese lehetek. Mindig is úgy éreztem, hogy a szurkolók, az edzők és a játékosok is jól bánnak velem. Egy ideális világban a következő idényt is itt tölteném, de néha az élet fordulatot vesz és át kell értékelni a helyzetet, ezért döntöttem úgy, hogy sok évnyi külföldön tartózkodás után nyáron visszatérek Izlandra. Hálás vagyok azért, hogy a klub megértette a helyzetemet, kétség sem férhet hozzá, hogy az idény hátralévő részében is mindent megteszek annak érdekében, hogy minél több címet nyerjünk el” – fogalmazott Pálmarsson, aki eddig 58 mérkőzésen lépett pályára, s 187 gólt szerzett.

A játékos a következő idénytől korábbi klubja, az FH Hafnarfjordur játékosa lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik