Sportrádió: Elkeserítő volt a játék, mindenki hibázott – Németh András

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2022.11.07. 20:09
null
Felnőtt szinten egyelőre elmaradnak az eredmények a junior világbajnoki címhez képest (Fotó: Getty Images)
Amint arról beszámoltunk, a magyar női kézilabda-válogatott 21–18-as vereséget szenvedett Horvátország ellen az északmacedón, montenegrói, szlovén közös rendezésű Európa-bajnokság 2. fordulójában, a ljubljanai A-csoportban. A rutinos kézilabdaedző, Németh András a Sportrádiónak elmondta, szerinte nincs olyan szereplője a sportágnak, aki ne hibázott volna.

 

„Nehéz bármint is mondani, elkeserítő és lesújtó teljesítmény volt. Talán naivak voltunk, amikor ennél sokkal többet vártunk a lányoktól, de ez a játék semmiféleképpen sem tükrözi a realitást. Hosszú és nehéz folyamat vár a csapatra. Mindenkinek magába kell néznie, majd rájönnie, hogy min kell változtatni. Nem volt olyan szereplője a sportágnak, aki nem hibázott” – fogalmazta meg éles kritikáját a mesteredző.

Németh arról is beszélt, hogy valójában miért nem sikeres a generációváltás, noha a csapat nagy része 2018-ban aranyéremmel zárt a junior-világbajnokságon.

„A fiatalok mellett nincsenek ott a régi nagyok, mint például a norvégoknál. Elkopott egy nemzedék, amelyet nem tudtunk megfelelően pótolni. Ennek ellenére én sokkal többet láttam ezekben a játékosokban, mert tényleg nagyon tehetségesek.”

„Borzasztóan zavar az a tény, hogy egyre kevesebb az edzés – számában és minőségében egyaránt. Nehéz lesz ebből felállni, de ha a következő három mérkőzésen begyűjtenek négy pontot, akkor már kellemeset csalódom a horvátok elleni játékot ismerve” tért ki az elvégzett edzésmunkára Németh.

A magyar válogatott kedd este a címvédő Norvégia ellen zárja a csoportkört – mindkét csapat biztos továbbjutóként készülhet az összecsapásra.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT (LJUBLJANA)
HORVÁTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 21–18 (10–7)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Norvégia2270–44+264
2. MAGYARORSZÁG21151–49+22
3. Horvátország21144–50–62
4. Svájc2249–71–220

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik