Női kézi: most búcsúztatta a két éve távozott edzőjét a Siófok

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.23. 18:36
null
Elbúcsúzott Tor Odvar Moentól a Siófok (Fotó: Török Attila, archív)
Kedd délután a női kézilabda NB I-ben szereplő Siófok felkészülési mérkőzésen 31–29-re legyőzte a norvég Molde HK-t, amelyet a Somogy megyeiek 2020-ban távozott sikeredzője, Tor Odvar Moen irányít. A koronavírus-járvány miatt két évvel ezelőtt a Siófok nem tudta elbúcsúztatni a távozó mestert, a találkozó keretein belül most erre is sor került.

A Siófok valaha volt legsikeresebb edzője a koronavírus-járvány miatt befejezetlen 2019–2020-as idény közben kérte szerződése felbontását, amelyet a Siófok vezetősége el is fogadott.

„A Kastamonu elleni párharc után (2020 márciusa) válogatott szünet következett, Tor hazarepült a családjához. Mikor felszállt a gépe, nem is sejthettük, hogy többé nem láthatjuk őt a Siófok KC vezetőedzőjeként (a Covid miatt nem sokkal később félbeszakadt az évad – a szerk.). Nem így képzeltük el a búcsút a klub történetének legsikeresebb edzőjétől” – fogalmaz közleményében a Siófok.

A szakember a Moldekispadjára ült le, amelyik hétfő óta Siófokon edzőtáborozik. A két együttesnek így adott volt, hogy felkészülési meccset játsszon egymás ellen. A találkozó előtt sor került Tor Odvar Moen búcsúztatására is.


Az összecsapás egyébként szorosan alakult, az első félidőt 17–14-re, míg a mérkőzést 31–29-re nyerte meg a Siófok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik