Kézilabda-fesztivál: FTC-sikerek, gáláztak az öregfiúk

B. P.B. P.
Vágólapra másolva!
2022.08.19. 19:30
null
Lelkesen fogadták a magyar All Star-válogatottat Székelyudvarhelyen
FTC-sikerek az utánpótlástornán, a gálameccsen pedig a magyar All Star-válogatott 24–14-re legyőzte a Székelyudvarhelyi VSK csapatát.

Ilyés Ferenc amondó volt, hogy nehéz dolguk lesz, hiszen ők már „öregek”. A 2004-es és a 2012-es olimpián negyedik helyezést szerző, 229-szeres magyar válogatott kézilabdázó Székelyudvarhelyről származik, így érthető, hogy a bemutatásnál hatalmas taps fogadta. Édesanyja, a sokszoros román válogatott, olimpiai-4., vb-2. Miklós Magda, édesapja, felesége és kisfia köszöntötte a pályafutását immár szülővárosában is befejező csapatkapitányt. De nemcsak őt fogadta üdvrivalgás, hanem az együttes többi tagját is, akik közül sokan a mérkőzés délelőttjén arra is vállalkoztak, hogy kiránduljanak a Madarasi Hargitára. A menedékháztól visszafelé háromkerekű „gokartokkal” jöttek le, kihasználva a gravitációt, a járgányok sebessége nagyban függött a pilóta súlyától.

Mint ismert, az MKSZ támogatásával működő Együtt növünk fel! alapítvány szervezésében szerdán kezdődött a háromnapos, Határok nélkül kézilabda és kulturális fesztivál; a felvidéki Dunaszerdahelyről, a délvidéki Adáról, a Partiumból és az anyaországból érkező utánpótláscsapatok részvételével rendezett négycsapatos körmérkőzéses fiútornát a Ferencváros nyerte meg a Tatabánya és az Ada előtt.; a hat leányegyüttes küzdelmében szintén a fradista fiatalok voltak a legjobbak, a zöld-fehérek a döntőben 29–13-ra verték meg a Dunaszerdahelyt. A harmadik az Ada lett.

A már említett Ilyés egyébként az alapítvány kuratóriumának az elnöke, s az ügyvezető igazgató, Jakab Árpáddal, s kollégáival azon dolgoznak, hogy a határon túli magyar utánpótláscsapatok minél eredményesebbek legyenek.

A nagy érdeklődéssel várt gálameccs azért is különleges volt, mert az All Star-válogatott és a román élvonalba most feljutott Székelyudvarhelyi VSK találkozóját olyan hölgyek vezették, akik az MKSZ-ben dolgoznak: Hársfalvi Zsófia (testvére Júlia, az FTC-ben kézilabdázik) a szervezési osztályon, Mórocz Réka pedig a sportszakmai igazgatóságon. Mindketten NB I/B-s bírók, s értehetőn izgatottak voltak a mérkőzés előtt.

Az All Star-csapat, amelynek tagjai a 2004-es, valamint a 2012-es olimpián negyedik helyezett magyar válogatott kézilabdázói – Fazekas Nándor, Szathmári János (kapusok), Császár Gábor, Ilyés Ferenc, Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, Lendvay Péter, Nagy László, Pérez Carlos, Schuch Timuzsin, Vadkerti Attila és Zubai Szabolcs – voltak. A kezdődobást a szintén székelyudvarhelyi Csavar Zoltán végezte el, aki 1996-ban bajnok lett a Szegeddel.

Nagy Lászlóék legutóbb az MVM Dome nemhivatalos megnyitóján szerepeltek, de akkor egymás között játszottak. Az All Star-csapatban most nem kevesebb mint 2228 válogatottság „lépett pályára”, s ez kellő motivációt jelentett a székelyudvarhelyi kéziseknek, hogy bemutassák, értenek e sportághoz. Így is történt, a szünetben csak egygólos hátrányba (9–10) kerültek a korábbi edző, az MKSZ jelenlegi sportszakmai igazgatója, Juhász István irányította együttessel szemben.

A második félidő elején öt perc alatt már ötgólos vezetést szerzett az az All Star-csapat, de a helyieknek ez sem szegte a kedvét, annak ellenére, hogy a 2x20 perces mérkőzés 34. percében már 20–12 volt az állás. A nagy melegben a nézők is szinte szaunában érezhették magukat, érthető, ha a játékot sem a hatalmas iram jellemezte, de a közönség minden szép megmozdulást tapssal hálált meg, és szép megmozdulásokból nem volt hiány. A vége 24–14 lett, a válogatottban Iváncsik Gergő és Schuch Timuzsin öt-öt, Ilyés Ferenc és Zubai Szabolcs négy-négy góllal volt a legeredményesebb, Fazekas Nándor remekelt a kapuban, ő volt a meccsen a showman.

Percekig zúgott a „szép volt, fiúk!”, s a Nélküledet a közönség is énekelte. Határtanul...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik