Kézilabda: Balogh Zsolt is segít feltámasztani a sportágat Orosházán

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.18. 12:10
null
Balogh Zsolt szeretné fellendíteni a sportéletet Orosházán (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Korábban beszámoltunk róla, hogy a 2021–2022-es idényt az NB I/B-ben töltő Orosháza férfi kézilabdacsapata nem tudja vállalni a másodosztályban való indulást a 2022–2023-as évadban. Most a CSIKO-BOAT SE aerobikegyesületében indul kézilabda-szakosztály, a sportág megmentése érdekében – derül ki a CSIKO Férfi Kézilabda Facebook-posztjából. A szakmai irányításért Balogh Zsolt, válogatott játékos is felel majd.

 

Júliusban jelentette be az Orosháza, hogy anyagi támogatás hiányában nem tudja elindítani felnőtt férfi kézilabdacsapatát az NB I/B 2022–2023-as idényében.

Egy hónappal a bejelentés után a CSIKO-BOAT SE aerobikegyesületében indul kézilabda-szakosztály a városban a felnőtt férfiszakág megmentése érdekében. Ebben segítséget nyújt Balogh Zsolt, válogatott játékos és Németh László, az Orosházi FKSE korábbi kézilabdázója. A két sportember a szakmai irányításért fog felelni.

„Orosháza egy igazi kézilabda-fellegvár volt éveken keresztül, és úgy gondolom, hogy egy ilyen sportszerető város nem maradhat minőségi kézilabda nélkül. Szerencsére ezt sokan így gondolják és összefogtunk, hogy megmentsük a férfi felnőttszakágat, s a lehetőségekhez mérten visszaemeljük idővel oda, ahova valóban tartozik. Hiszem, hogy fiatalos lendülettel képesek vagyunk elérni a céljainkat. A nulláról indulva ezt egy nagyon szép kihívásként élem meg, hogy segíthetek szülővárosom sportéletének fellendülésében” – nyilatkozta Balogh Zsolt a csapat Facebook-oldalán.

Németh László elmondása szerint sokat köszönhet a városnak, ezért is szeretné átadni a tudását a fiataloknak:„Kilenc évet játszva Orosházán nagyon sok embert ismertem meg és rengetegen elszomorodtak, amikor egyik pillanatról a másikra véget ért a felnőtt férfi kézilabda. Vissza szeretnénk hozni a szurkolókat a csarnokba, hogy ismét sokan szurkoljanak a férfi felnőtt kézilabda-egyesületnek. Egy szerethető csapat állt össze és mindenkinek van valamilyen személyes kötődése Orosháza városához és az itt élő emberekhez, ezért lesz különleges varázsa a meccseknek. Sajnos az alapoktól kell felépíteni a kézilabdát, de rengeteg segítséget kapunk és sok ember beállt mögénk. A tudást, amit megszereztünk a pályafutásunk alatt, át szeretnénk adni a fiatalabb generációnak Orosházán, ezzel lehetőséget biztosítva a továbblépéshez a kézilabda-karrierjükben. Ebből kiindulva egyre több fiatallal szeretnénk dolgozni, hogy a felnőttek mellett mindenkit a lehetőségek szerinti legmagasabb osztályban tudjunk versenyeztetni. ”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik