Férfi kézi: megvan Ljubomir Vranjes utódja a szlovén válogatottnál

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.02.11. 08:25
null
Zorman feladata a világbajnoki részvétel kiharcolása (Fotó: a Szlovén Kézilabda-szövetség Facebook-oldala)
Uros Zorman lett a szlovén férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya – írja a szlovén szövetség honlapja. Mint ismert, a korábban a magyar nemzeti csapatot is irányító Ljubomir Vranjest a sikertelen Eb-szereplés után menesztették.


A játékosként válogatottsági rekorder, 4-szeres BL-győztes Zorman jelenleg a szlovén élvonalban szereplő Trimo Trebnjét is irányítja. 2019 és 2021 között már dolgozott másodedzőként a nemzeti csapatnál.

Első feladata az Olaszország elleni márciusi vb-selejtező lesz. Továbbjutás esetén a szerbek ellen vívhatja ki a 2023-as vidalon való szereplés jogát a szlovén együttes.

„Amikor a szlovén válogatott hív, akkor soha életemben nem fért hozzá kétség, hogy jövök. Megtiszteltetés ez, s boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam. Hamarosan beszélek néhány jelölttel a szakmai stábhoz. Nincs sok idő, ezért szükséges megkezdenünk a felkészülést a következő kihívásokra, mindent megteszek, hogy visszatérjen a csapat a világ elitjébe. Nehéz helyzetben vagyok, hiszem, közösen megtaláljuk a győztes utat” – mondta el Zorman a kinevezését követően.

Sajtóértesülések szerint a 2024-es Európa-bajnokság végéig írt alá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik