Női kézi El: a Vác szoros meccsen kapott ki a Viborgtól

Vágólapra másolva!
2022.01.22. 19:28
null
Egy hajszálon múlt a váci pontszerzés (Fotó: Tumbász Hédi)
A Váci NKSE hazai pályán 26–25-re vereséget szenvedett a dán Viborgtól a női Európai Kézilabdaliga (EKL) D-csoportjának 3. fordulójában.

 

A hazaiak keretéből Aron Andrea és Diószegi Nikolett hiányzott. Csapatuk gyorsan kétgólos hátrányba került, de csakhamar fordított és a hetedik percben már vezetett. Kuczora Csenge vezérletével a jól védekező magyar együttes a 14. percben már 7–5-ös előnyben volt és a folytatásban is sokkal jobban kézilabdázott, mint az előző fordulóban, amikor tíz góllal kikapott a román Ramnicu Valcea otthonában.

Kuczora után Kácsor Gréta lőtt gólokat, ám a Vác a beálló körüli védekezést nem tudta megfelelően megoldani, ezt kihasználva Sara Trier Hald háromszor is betalált, ezzel egyenlített, és a szünetben is döntetlen volt az állás.

A második félidőt is a vendégek kezdték jobban, Kristina Jörgensen három gólt is szerzett, a házigazdák viszont több lövést is elrontottak (12–14). Ottó Katalin vezetőedző a 44. percben időt kért, mivel a gyorsabb, pontosabb ellenakciókat vezető dánok a meccs során először három találattal vezettek. Együttese a folytatásban sem játszott rosszul, egyedül a visszarendeződése nem volt kellően gyors.

Egy hármas gólsorozattal sikerült az egyenlítés (21–21) és az utolsó öt, majd az utolsó két perc is döntetlen állásról kezdődött. A Viborg fél perccel a vége előtt, emberelőnyben betalált, és bár az utolsó támadás a magyar csapaté volt, Grosch Vivien kísérletét Anna Opstrup Kristensen kivédte. A váciak egyszer sem vezettek a második félidőben.

Kuczora Csenge hét, Kácsor Gréta hat góllal zárt, Bukovszky Anna hat, Pásztor Bettina öt lövést védett.

A két vereséggel álló váciak egy hét múlva a francia Chambray Touraine otthonában lépnek pályára a második számú európai kupasorozat csoportkörében.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR , 3. FORDULÓ
D-CSOPORT
VÁCI NKSE–VIBORG HK (dán) 25–26 (12–12)
Vác, 500 néző. V:
Kaludjerovics, Vujacsics (montenegróiak)
VÁC: Bukovszky – Grosch 3, Hámori 3, Helembai F. 1, KUCZORA 7 (3), KÁCSOR 6, Schatzl Natalie. Csere: PÁSZTOR B. (kapus), Kovalcsik, Világos, Ballai B. 2 (1), Pálffy A., Balogh P., Szondi, Bárdy 3 (1). Edző: Ottó Katalin
VIBORG: A. KRISTENSEN – S. Andersen 2, Högdahl 2, K. JÖRGENSEN 5 (2), Dahl 1, Haugsted 2, L. Nolsöe Pedersen. Csere: Friberg (kapus), Enkerud 2 (1), Fangel, FRANDSEN 5, HALD 3, Rivas-Toft 3, L. Andersen 1. Edző: Jakob Vestergaard
Az eredmény alakulása. 2. perc: 0–2. 7. p.: 3–2. 14. p.: 7–5. 21. p.: 9–7. 26. p.: 10–10. 34. p.: 12–14. 44. p.: 16–19. 48. p.: 21–21. 55. p.: 24–24.
Kiállítások:
8, ill. 8 perc.
Hétméteresek:
7/5, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Ottó Katalin: – Sokkal boldogabb vagyok, mint a Valcea elleni múlt heti meccsünk után. Jobban kezdtük ezt a mérkőzést. A Viborg tapasztaltabb csapat, rutinos játékosokkal, fiatal együttesünknek hasznos volt a találkozó egy ilyen ellenféllel szemben.
Jakob Vestergaard: – Rendkívül kiélezett találkozót vívtunk és nagyon boldogok vagyunk, hogy a végén megszereztük a győzelmet. Ettől függetlenül le kell vonnunk a megfelelő konzekvenciákat, ugyanis nem most nyújtottuk a legjobb teljesítményt az idényben. A jövőben nem követhetünk el ennyi hibát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik