Női kézi BL: a Győr elnöke szerint a csapatra nehéz feladat vár a Podgorica ellen

Vágólapra másolva!
2021.03.31. 17:40
null
Bartha Csaba elismerően beszélt a Győr ellenfeléről (Fotó: Mészáros Mátyás/Kisalföld)
A válogatottak olimpiai selejtezőtornái után az előttünk álló hétvégén a negyeddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek a női kézilabda Bajnokok Ligájában is. A Győri Audi ETO KC-ra nem vár könnyű feladat a Buducsnoszt Podgorica ellen.

 

Ezzel tisztában van a címvédő magyar bajnok elnöke, Bartha Csaba is, aki óva int mindenkit attól, hogy egy kézlegyintéssel elintézze a montenegrói együttest, amely a nyolcaddöntőben a Ferencvárost búcsúztatta.

„A Podgorica olyan erősségű, tradíciókkal rendelkező együttes a női Bajnokok Ligájában, mint futballban mondjuk a Manchester United– kezdte Bartha Csaba.

„Tiszteletre méltó a múltja, az eredményei, és a jelenlegi játékoskerete is nagyon erős, elég csak abba belegondolni, hogy a Buducsnosztra épülő montenegrói válogatott Norvégiát legyőzve, Romániát megelőzve jutott ki az olimpiára csoportjából. Nem a félelem beszél belőlem, de nem indulhatunk ki abból, hogy ebben az évadban már kétszer legyőztük őket, ennek következtében pedig borítékolható most is a továbbjutásunk. A Buducsnoszt éppen a legnehezebb helyzetekben nyújtja a legjobbját, az elmúlt években erre bőven láttunk példát.”

A Győri Audi ETO KC elnöke emlékeztetett arra is, hogy a montenegrói együttes vélhetően utoljára játszik ilyen erős összeállításban, és ennek a garnitúrának a szombati lesz az utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzése a legendás – és vírusmentes időkben pokoli hangulatú – Moracsa-csarnokban, hiszen a keret legjobbjai a nyártól másik alakulatban folytatják pályafutásukat, és a következő szezonban már lényegesen gyengébb csapata lesz Podgoricának.

A párharc első mérkőzését szombaton, 18 órától rendezik Montenegróban, a visszavágóra egy héttel később, Győrben kerül sor.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS

Szombat, 18.00:
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO KC (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik