Női kézi: a Siófok korábbi edzője az autizmus nagykövete lett

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.02.06. 10:47
null
Lars Rasmussen egy évig volt a Siófok edzője (Fotó: Micheller Szilvia)
A Dán Autista-szövetség nagykövetévé választották Lars Meerson Rasmussent, a Siófok női kézilabdacsapatának korábbi edzőjét, aki maga is ezzel a betegséggel küzd – olvasható a daniasport.hu-n.

 

A korábbi 86-szoros dán válogatott balszélső 2010-ben kezdett el edzősködni, a 2017–2018-as idényben Siófokon dolgozott, majd a Kolding másodedzője és vezetőedzője is volt.

„Azért szerettem volna elvállalni ezt a feladatot, hogy segítsek másoknak az autizmusban, és ezáltal támogassam ezt az egyesületet. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a szövetség nagykövete lehetek” – mondta Lars Rasmussen, a magyar női válogatottól nemrégiben menesztett Kim Rasmussen testvére.

Rasmussen 2015-ben kapta meg hivatalos diagnózisát az autizmusról, illetve az ADHD néven ismert hiperaktivitásról és figyelemzavarról.

„Azt éreztem, hogy meg akarom osztani a saját tapasztalataimat másokkal, akik ugyanolyan helyzetben vannak, mint én. Segíteni akarok, ezért a történeteimmel és előadásaimmal azt szeretném bemutatni, hogy az autizmust a legjobb baráttá is lehet tenni. A mai napig még mindig hihetetlenül büszke vagyok, hogy Európa-bajnok lehettem a férfi kézilabda-válogatottal, amely csak csapatmunka révén jöhetett létre.”

A Siófok korábbi edzője Dániában, Grönlandon és a Feröeren tart majd előadásokat annak érdekében, hogy az emberek minél többet tudjanak meg a betegségről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik