Férfi kézi Eb: a spanyolok új játékost is bevethetnek ellenünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.14. 19:47
Kényszerűségből kihasználta első cseréjét a spanyol férfi kézilabda-válogatott a horvátországi Európa-bajnokságon. A mieink hétfői csoportellenfele a csehek ellen megsérülő Ángel Fernández helyére Aitor Arinót nevezte be.

A 29 éves balszélső, Ángel Fernández kilencpercnyi játékidőt kapott a csehek ellen 32–15-re megnyert nyitányon, ezalatt mindkét lehetőségét gólra váltotta. Tovább azonban már biztosan nem növelheti találatai számát, ugyanis megsérült, így számára véget ért az Eb. A jobb térdében meghúzódott a szalag, az első diagnózis szerint három-négy hetes kihagyásra kényszerül. 32–15-re megnyert nyitányon, ezalatt mindkét lehetőségét gólra váltotta. Tovább azonban már biztosan nem növelheti találatai számát, ugyanis megsérült, így számára véget ért az Eb. A jobb térdében meghúzódott a szalag, az első diagnózis szerint három-négy hetes kihagyásra kényszerül.

Jordi Ribera spanyol szövetségi kapitány a helyére a Barcelona játékosát, Aitor Arinót nevezte be.

A házigazda horvátok is cseréltek. A megsérülő Domagoj Duvnjak helyére a Szegedről elküldött, jelenleg csapat nélküli Denis Bunticot hívták be. Az Eb hivatalos honlapján tegnap megjelent hír szerint a csoportkörben már biztosan nem léphet pályára Duvnjak, míg a horvát Sportske Novosti ennél jóval borúlátóbb, az újság nem igazán reménykedik abban, hogy a THW Kiel és a horvát válogatott vádlisérüléssel bajlódó kulcsjátékosa pályára léphet még a tornán.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ (január 15.)
D-CSOPORT (VARASD)

18.15: MAGYARORSZÁG–Spanyolország (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
20.30:
Csehország–Dánia (Tv: Sport2)

AZ ÁLLÁS
1. Spanyolország 1 1 32–15 +17 2
2. Dánia 1 1 32–25 +7 2
3. MAGYARORSZÁG 1 1 25–32 –7 0
4. Csehország 1 1 15–32 –17 0

>> TÖLTSE LE ÉS TÖLTSE KI A TORNA SZURKOLÓI SZOFTVERÉT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik