Női kézi: kivezették az edzésről Farkas Ágnest Szombathelyen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.04. 19:32
Megdöbbentő esetről számolt be a vaol.hu a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia kapcsán: a csapat edzéséről biztonsági őrrel vezettették ki Farkas Ágnes olimpiai és világbajnoki ezüstérmest, Európa-bajnokot, aki jelenleg a Vas Megyei Kézilabda-szövetség elnöke és mellette megyei szaktanácsadóként is dolgozik.

Az SZKKA-s lányok edzéséből még pár perc volt hátra az ELTE Savaria Egyetemi Központ tornatermében, utána az egyetem csapata érkezett volna, ezen etapot tekintette volna meg Farkas Ágnes. Mivel az előző tréning még nem fejeződött be, engedélyt kért az SZKKA edzőjétől, hogy leülhessen a sarokba, aki erre engedélyt is adott. Nem sokkal később azonban egy biztonsági őr jelent meg a teremben, és felszólította Farkast a távozásra – írja a vaol.hu.vaol.hu.

„Rendkívül megalázónak tartom a helyzetet, hiszen úgy tűnik, az SZKKA körüli emberek megpróbálnak folyamatosan konfliktusokat generálni a sportágon belül" – mondta el a megyei lapnak Farkas Ágnes.

A cikk megemlíti, hogy a kézilabda-szakosztály korábban a Haladás berkein belül működött, ám Pődör Zoltán úgy döntött, hogy önálló csapatot alapít. A Haladásból kiválva a régi játékosokkal és szakembergárdával alakult meg az SZKKA.

Közelmúltbeli fejlemény, hogy a klub vezetősége nem akarja engedélyezni, hogy az együttesükből a Haladásba lépjenek át négyen. A lányok ellen munkaügyi pert indítottak, miután olyan szerződést írattak velük alá, hogy másik szombathelyi klubhoz nem igazolhatnak. Az első tárgyalás éppen kedden volt, az SZKKA vezetése nem, csak az ügyvédjük, Artner Péter jelent meg, aki közölte, Pődör Zoltánék játékosonként 5 millió forintot kérnének azért, hogy átengedjék őket a Haladásnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik