Női kézi: „hihetetlen” – az NB I-ből igazolt a veretlen BL-csapat

Vágólapra másolva!
2017.10.27. 22:34
A női kézilabda Bajnokok Ligájában három forduló után még veretlen francia Metz a szezon végéig kölcsönvette a Dunaújvárosi KKA második számú kapusát, Csapó Kyrát – adta hírül a játékost képviselő menedzseriroda hivatalos Facebook-oldala.

„Szenzáció" – hirdeti a Csapó Kyra átigazolásáról szóló közlemény főcíme. A ChampSport menedzseriroda Facebook-posztjából kiderül, hogy még a kapust is meglepte a Metz hívása. Nem csoda, hiszen a 19-szeres francia bajnokcsapatról van szó, amely három forduló után veretlenül, három győzelemmel vezeti a Bajnokok Ligája D-csoportját. A Metzen kívül már csak a macedón Vardar mondhatja el magáról ugyanezt (a magyar együttesek közül az FTC és a címvédő Győr is egy-egy vereséggel áll).

A Metznek azért van szüksége kapusra, mert első számú kapuvédője, a francia válogatottal olimpiai ezüstérmes Laura Glauser váratlanul szülési szabadságra ment.

Csapó Kyra Dunaújvárosban ugyan második számú kapus volt, de Metzben úgy vélték, a csapat segítségére tud lenni. Ezért péntek délelőttre már Franciaországba várták a 24. életévét decemberben betöltő kapust, és meg is egyeztek vele, illetve a klubjával a szerződtetéséről – a szezon végéig kölcsönbe került a BL mellett a francia bajnokságban is veretlen Metzhez.

„Teljesen váratlanul ért, mondhatnám egyik pillanatról a másikra – idézi a szezon végéig a Metzhez kölcsönbe kerülő Csapó Kyrát a ChampSport menedzseriroda. – Egyik edzést követően ránéztem a telefonomra és a menedzseremtől volt 3 nem fogadott hívásom és egy üzenetem, hogy S. O. S. hívjam vissza. Amikor ezt megtettem, azzal kezdte, hogy azonnal pakoljak össze egy váltás ruhát és némi hideg élelmet, mert indulok Metzbe, a BL-ben eddig veretlen csapat szeretne személyesen is megismerni és egyeztetni a jövőről egy esetleges szerződés kapcsán. Először jót nevettem, mert biztos voltam benne, hogy csak viccel, de miután megismételte az előző mondatát, kezdtem komolyan venni és alaposan összezavarodni."

A Csapó Kyrával készült interjút ide kattintva tekinthetik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik