Videó: parázs csata és székely himnusz a román kézilabda-bajnokin

ZÁTYI TIBOR (szekelyhon.ro)ZÁTYI TIBOR (szekelyhon.ro)
Vágólapra másolva!
2017.04.06. 22:17
A székelyudvarhelyi sportcsarnokban több mint 1200 szurkoló énekelte el a székely himnuszt a helyi kézilabdacsapat legutóbbi bajnoki győzelme után.

Székelyudvarhely férfi kézilabdacsapatát, a Székelyudvarhelyi KC-t évek óta Románia legjobb együttesei között tartják számon, román bajnoki címet még nem sikerült nyernie, viszont egy ezüst- és két bronzérme már van. Eddigi legnagyobb sikere a 2015-ben elhódított Challenge-kupa, amelynek döntőjében az ABC Bragát fektette két vállra. A székely anyaváros sportcsarnokában szinte folyamatosan telt ház van és őrületes buzdítás.

A szekelyhon.ro beszámolója szerint a múlt héten ért véget a román férfi kézilabda-bajnokság alapszakasza, a héten már elkezdődött a rájátszás. A negyeddöntő első mérkőzésén az SZKC a korábban rendszeres Bajnokok Ligája-résztvevő, azóta megszűnt Konstancai HCM utódját, a Dél-Dobrudzsa KC-t fogadta. Végig remek hangulat uralkodott a székelyudvarhelyi sportcsarnokban, a mérkőzés végén pedig ezúttal sem maradt el a székely himnusz, amelyet több mint 1200 szurkoló énekel


ROMÁN FÉRFI KÉZILABDA-BAJNOKSÁG, BÖLÉNYEK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Székelyudvarhelyi KC–Konstancai Dél-Dobrudzsa KC 27–22 (11–9)

A párharc az egyik fél második győzelméig tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik