Férfi kézi: szerb kapusedző érkezett Szegedre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.01. 18:05
Fekete Róbert helyett a szerb Nenad Damjanovics lesz – egyelőre a nyárig – a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának kapusedzője.

Fekete Róbert, a klub első bajnokcsapatának (1995–1996) első számú kapusa és csapatkapitánya a jövőben a szegedi utánpótlásban dolgozik.

„Hónapok óta érlelődött bennem a döntés, hogy kérem a klub vezetőségét, mentsen fel a felnőtt kapusedzői teendőim elvégzése alól – nyilatkozta Fekete Róbert a klub honlapjának. – Sajnos az utazások, délelőtti edzések olyan mértékű elfoglaltságot jelentettek, amelyek miatt vállalkozásomat teljesen háttérbe kellett szorítanom. Tekintettel arra, hogy a klub továbbra is ragaszkodik a munkámhoz, ezentúl a fiatalokkal foglalkozom. Nagy örömömre szolgál, hogy az elmúlt két és fél éves munkám »eredményeként« két fiatal kapus, Pásztor Imre és Nagy Martin is debütált a felnőtt NB I-ben. A kapcsolatom Pastor mesterrel, Marko Krivokapiccsal kiváló, biztos vagyok benne, hogy a jövőbeni együttműködés is remek és zökkenőmentes lesz. A vezetőség, a szakmai stáb kifejezte, hogy a bizalom továbbra is megvan felém, és nagyon remélik, hogy a fiatalokkal végzett munkám eredményeként a jövőben is újabb és újabb tehetséges kapusok jutnak el a legfelső osztályba. Szeretnék köszönetet mondani a vezetőségnek, edzőknek és a klubnál dolgozóknak az irántam való pozitív hozzáállásukért, és jóllehet a jövőben kevesebb időmet emészti fel a klubnál folyó munkám, továbbra is minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a legmagasabb színvonalon lássam ezt el."

A korábbi magyar válogatott kapus utódja Nenad Damjanovics lett, akiről a következőt írja a pickhandball.hu:

Az 50 éves szerb szakember a mai nappal csatlakozik a felnőttcsapat szakmai stábjához, ő veszi át – egyelőre nyárig szóló szerződéssel – Fekete Róbert kapusedzői teendőit. 2014 és 2017 között a bahreini felnőtt nemzeti válogatottnál dolgozó edző Bahrein válogatottjával kétszeres Ázsia-bajnok, ezüstérmes, párhuzamosan pedig aranyérmet nyert Bahrein juniorválogatottjával az Ázsia-kupán, ahol az általa felkészített hálóőrt választották a torna legjobbjának. 2013 és 2014 között a szerb Zseljeznicsar Nis, azt megelőzően pedig az újvidéki Vojvodina kapusedzőjeként dolgozott. Nenad Damjanovics korábban a szerb, illetve azt megelőzően a jugoszláv válogatott hálóőreként jó néhány mérkőzésen lépett pályára játékosként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik