Férfi kézi: montenegrói és román átlövővel erősített a Tatabánya

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.09. 22:40
A Grundfos-Tatabányánál elmondhatják: 99 százalékosan összeállt a bajnoki bronzérmes új kerete. Az utolsó két szerződés szerint két-két évre érkezik Temesvárról a 22 éves román válogatott jobbátlövő Demis Grigoras, valamint a szlovén Velenjéből a 21 esztendős montenegrói válogatott balátlövő Milos Bozsovics.

„Sokat fog segíteni a beilleszkedésben, hogy a Tatabánya nagyszerű múltját és eredményes jelenét már egyaránt megismertem – mondta a Nemzeti Sportnak a magyarul egy keveset máris beszélő, a resicabányai egyetem sporttagozatán a napokban diplomázó Grigoras, aki már négy éve bekerült a Challenge-, majd két éve az EHF-kupában szereplő Caras Severinbe, a Krassó-Szörény megyei bányászváros együttesébe. – A resicabányai klubból igazoltam a temesváriakhoz, akikkel az idén román bajnoki bronzérmet nyertem. Első külföldi csapatom lesz a bronzérmes Tatabánya, amely indulhat az EHF-kupában, és tudom, az NB I-ben újra éremre tör. A sok válogatott játékos között és Vladan Matics edzőtől szeretnék sokat tanulni. Azt mondják, bízik a fiatalokban, és segíti a fejlődésüket."

Az oroszok elleni vb-selejtezőre készülő montenegrói válogatottnak jelenleg nem tagja Milos Bozsovics, mert megsérült a lábfeje. Ezért Velenjéből hazatért szülővárosába, Budvába, ahol hajdan edző édesapjától tanulta a játék alapjait. Még 17 éves sem volt, amikor a spanyol Ciudad Realba került, majd Valladolidban a jelenlegi szegedi tréner, Carlos Pastor volt az edzője. Kivételes tehetségét az utóbbi két idényben a Velenje színeiben az EHF-kupa-találkozókon is láttuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik