Férfi kézi: nem törött el Harsányi bordája, játszana a franciák ellen

Vágólapra másolva!
2016.04.01. 10:12
Harsányi Gergely, a Tatabánya férfi kézilabdacsapatának válogatott jobbszélsője a szerdai, Szegeden elveszített bajnoki mérkőzésen sérült meg, de a vizsgálatok során kiderült, nincs súlyosabb baja, és ha rajta múlik, ott lenne a franciák elleni felkészülési mérkőzésen.

„Azonnal bevittek a szegedi klinikára, ahol röntgennel és ultrahanggal megvizsgálták, mit okozott a jobb elülső bordáim környékén a vétlen ütközés Vladimir Vranjessel, akinek a felhúzott térdére nagyon balszerencsésen estem rá – mondta a Nemzeti Sportnak Harsányi Gergely. – Abban a pillanatban reccsenést hallottam, és elakadt a lélegzetem, de Szabó István doktor, a Pick csapatorvosa gyorsan segített, majd gondomat viselte a kórházban is, ahova Zubai Szabolcs és Lele Ákos barátom is elkísért."Harsányi Gergely. – Abban a pillanatban reccsenést hallottam, és elakadt a lélegzetem, de Szabó István doktor, a Pick csapatorvosa gyorsan segített, majd gondomat viselte a kórházban is, ahova Zubai Szabolcs és Lele Ákos barátom is elkísért."

„Nagyon balszerencsés vagyok, mert már csak öt perc volt hátra – folytatta Harsányi –, de a gyors segítségnek köszönhetően a saját lábamon jöttem le a pályáról, a kórházi kivizsgálás után pedig még az éjjel hazatérhettem Tatabányára. Nem tagadom, fáj az oldalam, az éjjel nem sokat aludtam, de, hála Istennek, nagy baj nem történt."

Az orvosok megállapították, hogy nem törött el Harsányi bordája, és súlyos belső sérülést sem szenvedett, „csak" igen erős, jelentős vérömlenyt okozó zúzódás érte.

„Már egy nap alatt is csökkent a fájdalom, és remélem, a kenőcsök és a kezelések gyorsan hatnak – bizakodott a szélső. – A jövő héten edz a válogatott, és ha nem lesznek elviselhetetlen fájdalmaim, csatlakozom a kerethez. Április kilencedikén a franciákkal játszunk, addigra nagyon szeretnék felépülni."

A válogatott keret tagjai kedden találkoznak, majd pénteken utaznak Toulonba az olimpiai és világbajnok elleni szombati tesztmeccsre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik