Női kézi: az Érdnek francia, az Újvárosnak orosz ellenfél jutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.19. 11:30
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elkészítette a női KEK és EHF-kupa negyeddöntőjének sorsolását: előbbiben az Érd a francia Issy Paris ellen, utóbbiban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia az orosz Asztrahanocska ellen folytatja a nyolc között.

A KEK-ben a sorsolás szerint az Érd hazai pályán kezdi a párharcot francia riválisa ellen, ha pedig sikerrel veszi az akadályt, akkor a folytatásban a dán Team Tvis Holstebro–Viborg párharc győztesével találkozik.KEK-ben a sorsolás szerint az Érd hazai pályán kezdi a párharcot francia riválisa ellen, ha pedig sikerrel veszi az akadályt, akkor a folytatásban a dán Team Tvis Holstebro–Viborg párharc győztesével találkozik.

Az Issy az előző körben a horvát Podravka Koprivnicát búcsúztatta egygólos különbséggel. Egy éve a negyeddöntő jelentette a végállomást a franciáknak, akkor a Holstebro parancsolt megálljt a csapatnak.

Szabó Edina, az érdiek vezetőedzője szerint remek mérkőzéseket játszanak majd a párizsiakkal, akiknek soraiban világbajnok norvégok, valamint francia válogatottak is szerepelnek. „Roppant erős ellenfél az Issy. Igazi kupacsata lesz. Az majd eldől, hogy jó-e otthon kezdeni, mert van előnye és hátránya is” – mondta az MTI-nek Szabó Edina.

Az EHF-kupában a Dunaújváros idegenben az Asztrahanocska ellen játszik először, továbbjutás esetén pedig a Randers (dán)–Höör (svéd) párosítás győztese jöhet az elődöntőben.

Az Asztrahanocska a hazai rivális Dinamo Volgográdot búcsúztatta kettős győzelemmel a 16 között, amely tavaly szintén egy orosz párharcban maradt alul a negyeddöntőben a Rosztov Donnal szemben.

Szemenyei István, a Dunaújváros ügyvezetője a klub honlapján elmondta: amit az előző körben, a Siófok elleni párharcban „gazdaságilag” megnyertek, azt most egy költséges keleti túrával elveszítik. Ilyen szempontból nem volt kedvező a keddi sorsolás. Hozzátette: egyeztetett Zdravko Zovko vezetőedzővel és stábjával, így kijelenthető, hogy az Asztrahanocska legyőzhető ellenfél, és talán kedvező is, hogy az első mérkőzés idegenben lesz.

NŐI KÉZILABDA KEK
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

ÉRD–Issy Paris (francia)
Holstebro (dán)–Viborg (dán)
Vipers Kristiansand (norvég)–Krim Ljubljana (szlovén)
Zvzeda Zvenyigorod (orosz)–Lada Togliatti (orosz)
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
ÉRD/Issy Paris (francia)–Holstebro (dán)/Viborg (dán)
Zvzeda Zvenyigorod (orosz)/Lada Togliatti (orosz)–Vipers Kristiansand (norvég)/Krim Ljubljana (szlovén)

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Asztrahanocska (orosz)–DUNAÚJVÁROSI KKA
Odense (dán)–Corona Brasov (román)
Randers (dán)–Höör (svéd)
Metzingen (német)–Leipzig (német)
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Randers (dán)/Höör (svéd)–Asztrahanocska (orosz)/DUNAÚJVÁROSI KKA
Odense (dán)/Corona Brasov (román)–Metzingen (német)/Leipzig (német)

A negyeddöntős párharcok első felvonását február 20-21-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. Az elődöntős párharcok időpontjai: április 2-3., illetve 9-10.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik