Férfi kézi: Tizennégy százalék az esély kijutni Rióba – Dujsebajev

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.04. 17:13
Gőzerővel készül a hétvégi Provident-kupára a magyar férfi kézilabda-válogatott Debrecenben, Talant Dujsebajev csapata azonban már most is a januári lengyelországi Európa-bajnokságra koncentrál.

„Nagyon örülünk, hogy együtt dolgozhatunk Debrecenben, a feltételek ideálisak, a fiúk lelkesek – mondta Talant Dujsebajev a keziszovetseg.hu-nak. – A mostani összetartás és a Provident-kupa lényege az, hogy átismételjük az utóbbi egy évben gyakoroltakat, illetve tisztább képet kapjunk az Eb-keretet illetően, folytatva a válogatást.”Talant Dujsebajev a keziszovetseg.hu-nak. – A mostani összetartás és a Provident-kupa lényege az, hogy átismételjük az utóbbi egy évben gyakoroltakat, illetve tisztább képet kapjunk az Eb-keretet illetően, folytatva a válogatást.”

„Sajnos balkezeseink közül nem lehet itt velünk Nagy László, Ancsin Gábor és Gulyás Péter sem, ezt a helyzetet igyekszünk olyan módon a saját előnyünkre fordítani, hogy jobbkezes jobbátlövővel is próbálkozunk, ezzel is színesítve a repertoárunkat.”

„Hétvégi ellenfeleinkre nem készülünk külön, de annyiban ideális a mezőny Debrecenben, hogy a fehéroroszok klasszikus iskolát képviselve hatos falat védekeznek, az argentinok ellen pedig a nyitottabb formációkkal szembeni támadást tudjuk gyakorolni a hétvégén” – hangsúlyozta a kapitány.

A szövetségi kapitány egyelőre nem gondol az olimpiai kvalfikációra, bár szigorúan a matematika nyelvén meg tudja fogalmazni az esélyeket. „Mivel az Eb-ről egy csapat jut ki az olimpiára, és további kettő az olimpiai selejtezőre, jelenleg tizennégy százalék az esélyünk kijutni Rióba. Egyelőre azonban csak egy mérkőzés érdekel, a Montenegró elleni Eb-nyitány! Nagy álmunk, hogy január végén pályára léphessünk Krakkóban is, a torna végjátékában.”

„Remekül érzem magam itt, a válogatottnál – mondta a svájci Schaffhausennel eddig remek idényt futó Császár Gábor. – Szerencsére jól megy a játék, sok lehetőséget kapok, várom a hétvégi tornát!”

A legfiatalabbakat képviseli a keretben Faluvégi Rudolf, a Csurgó játékosa. „Örülök, hogy együtt dolgozhatok a kerettel, a hét elején még kisebb lábsérüléssel küzdöttem, de most már teljes erővel vehetek részt a gyakorlásokon.”

A csapat egészségügyi stábja dr. Erdélyi Gábor csapatorvos vezetésével sporttudományos szempontból is készül az Eb-re, a kerettagok már Debrecenben folyamatos telemetriás méréseken esnek át az edzések alatt, amelynek segítségével a szakmai stáb is megfelelő adatokat kap a játékosok terhelhetőségéről és regenerációjáról.

A HÉTVÉGI PROGRAM
Péntek:

20.00: Argentína–Fehéroroszország (Provident-kupa)
Szombat:
14.30: Magyarország–Fehéroroszország (Provident-kupa)
16.45: Magyarország B–Argentína
Vasárnap:
10.45: Magyarország B–Fehéroroszország
13.00: Magyarország–Argentína (Provident-kupa, Diószeghy Zsolt-emlékmérkőzés)

A torna záró találkozójával korábbi kommunikációs igazgatójára, a 2014-ben, 50 esztendős korában elhunyt Diószeghy Zsoltra emlékezikMagyar Kézilabda-szövetség.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A PROVIDENT-KUPÁRA
KAPUSOK: Bartucz László (Csurgó), Székely Márton (Csurgó), Mikler Roland (MVM Veszprém)
JOBBSZÉLSŐK: Pásztor Ákos (Grundfos Tatabánya), Hornyák Péter (Csurgó)
JOBBÁTLÖVŐ: Balogh Zsolt (Mol-Pick Szeged)
IRÁNYÍTÓK: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen), Faluvégi Rudolf (Csurgó), Nagy Kornél (Dunkerque)
BEÁLLÓK:Bánhidi Bence (Balatonfüred), Hegedűs Márk (Mol-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (MVM Veszprém), Zubai Szabolcs (Mol-Pick Szeged)
BALÁTLÖVŐK: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Borsos Tamás (Cegléd), Dzsamali Iman (Kristianstad), Zdolik Bence (Balatonfüred)
BALSZÉLSŐK: Gazdag Tibor (Csurgó), Iváncsik Gergő (MVM Veszprém)

A MAGYAR B-VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Borbély Ádám (Grundfos Tatabánya), Holló Balázs (Mezőkövesd)
JOBBSZÉLSŐK: Bujdosó Bendegúz (PLER-Budapest), Országh Ádám (Cegléd)
JOBBÁTLÖVŐK: Fekete Bálint (Mol-Pick Szeged), Leimeter Csaba (PLER), Oláh Tamás (PLER)
IRÁNYÍTÓK: Nagy Bence (B.Braun Gyöngyös), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Szöllősi Balázs (Balatonfüred)
BEÁLLÓK: Debreczeni Dávid (B.Braun Gyöngyös), Kemény László (Balatonfüred), Marcsek Gábor (Sport36 Komló)
BALÁTLÖVŐK: Gerdán Tibor (Balatonfüred), Ligetvári Patrik (Balatonfüred), Stranigg János (Orosháza Linamar)
BALSZÉLSŐK: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Velky Péter (Mol-Pick Szeged)

Szövetségi edző: JUHÁSZ István

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik