Női kézi BL: Szerencsére a szünet után felébredtünk – Löke

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.14. 10:52
null
A kitűzött győri cél teljesítve: főtáblán az ETO (Fotó: Győri Audi ETO KC - facebook)
Sokáig kereste magát a Győri Audi ETO KC a norvég Glassverket ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája selejtezőjében, de a favorit még időben megtalálta a saját játékát, és a papírformát igazolva biztosan jutott be a csoportkörbe. A szünetben hátrányban lévő(!) győriek nem aggódtak, Ambros Martín pedig rendezte a sorokat. A kilencgólos vereség ellenére a vesztes oldalon is ünnepelnek. A győriek – a bajnoki címet megszerző FTC-Rail Cargo Hungariával együtt – készülhetnek az egy hónap múlva kezdődő csoportkörre.
NŐI KÉZI BL, A CSOPORTKÖR BEOSZTÁSA
A-CSOPORT
Larvik (norvég), Krim Ljubljana (szlovén), Rosztov-Don (orosz), HCM Baia Mare (romániai, Szűcs Gabriella)
B-CSOPORT
FTC-Rail Cargo Hungaria (magyar), Thüringer HC (német), HC Podravka Vegeta (horvát), Fleury (francia)
C-CSOPORT
FC Midtjylland (dán), Vardar Szkopje (macedón), Hypo Niederösterreich (osztrák), Győri Audi ETO KC (magyar)
D-CSOPORT
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), CSM Bucuresti (román), IK Sävehof (svéd), MKS Selgros Lublin (lengyel)

„Rosszul kezdtünk, de a második félidőben nagyon összeállt a védekezésünk, és csak hat gólt kaptunk, amire igazán büszkék lehetünk – értékelte a találkozót az egyik főszereplő, a vasárnapi döntőben három gólt szerző Korsós Dorina. – Az ellenfélnek azért szerencséje is volt az elején, minden lövésük befelé pattant, míg a mieink inkább kifelé, meg a támadások befejezésénél nem is koncentráltunk eléggé. De senki sem aggódott egy pillanatig sem, Ambros Martín is azt mondta, hogy csak csináljuk nyugodtan, amit tudunk, és figyeljünk oda a védekezésre meg a helyzetkihasználásra. Utána már nem volt kérdés.”

„Szerencsére a szünet után felébredtünk, azt követően már jobban játszottunk – mondta Heidi Löke, aki a győriek világklasszisaként két gólt szerzett honfitársai ellen. – Örülök, hogy a második félidőben csak hat gólt kaptunk, és engem nem lepett meg az ellenfél jó játéka. Tudtuk, hogy kemény csata vár ránk, a Glassverket fiatal csapat, tele ambícióval. Még most fejlődik, de szép jövő és sok siker vár rá.”

„A Bajnokok Ligája főtáblájáért játszottunk egy jó csapattal, amely hazai pályán önbizalommal telve, veszítenivaló nélkül játszhatott – mondta Ambros Martín, a győriek spanyol szakvezetője. – Az első félidő nem sikerült jól, kicsit túlkombináltuk a dolgokat, és a labdaszerzésekből átrohantak rajtunk a norvégok, de a másodikban megmutattuk, mire vagyunk képesek valójában. A szünetben megbeszéltük, hogy a védekezés lesz a meccs kulcsa, illetve hogy a távoli lövések vezethetnek sikerre, és így is történt.”



„Álomszerű volt a meccs – nyilatkozta a vesztes csapatban három gólig jutó 22 éves Tiril Günther Merg. – Önbizalom-növelő volt számomra, hogy az első lövésemből gól született. Szükség van az ilyen rajtra, ami lendületet ad. Néhányunkban volt némi félsz a meccs előtt, de nekem tetszenek a kihívások, ha ilyen erős az ellenfél. Kifejezetten jól játszottunk, nem hiszem, hogy bármelyikünk is gondolt volna arra, hogy ennyi ideig tudjuk tartani a Győrrel a tempót. Próbáltuk úgy felfogni, mintha egy szimpla meccs lenne a sok közül.”

„Jó volt látni, hogy a szünetben kétgólos vezetésünknél elbizonytalanodott az ellenfél – mondta Kari Brattset, aki két gólt dobott a Győrnek, majd később három kiállítás után piros lapot kapott. – Pályafutásom során először kaptam piros lapot, amit kicsit túl szigorúnak éreztem. Ettől függetlenül szép volt, jó volt a Győr elleni mérkőzés, még úgy is, hogy kikaptunk. Mindenki arra számított, hogy nagy verésbe szaladunk bele. Nem kell sokat mérgelődnünk, idegeskednünk a vereség miatt, inkább örüljünk és legyünk büszkék a helytállásunkra, és arra, hogy milyen jól játszottunk.”

„Nagyon büszke vagyok a lányok teljesítményére – mondta a norvég együttes edzője, Kenneth Gabrielsen. – Olyan erősségű csapattal találkoztunk, mint a bajnoki aranyérmes, BL-döntős Larvik. Az erőviszonyok alapján semmi esélyünk nem volt, még a szoros mérkőzésre sem, ennek ellenére negyvenöt percen át tartottuk a lépést a Győrrel. Ez engem edzőként nagy örömmel tölt el.”

A MAGYAROK MENETRENDJE
1. FORDULÓ

FTC–Podravka – október 18.
Vardar–Győr – október 17.
2. FORDULÓ
Fleury–FTC – október 25.
Győr–Midtjylland – október 23–25.
3. FORDULÓ
Thüringer HC–FTC – november 1.
Hypo–Győr – október 30.–november 1.
4. FORDULÓ
FTC–Thüringer HC – november 7.
Győr–Hypo – november 6–8.
5. FORDULÓ
Podravka–FTC – november 13–15.
Győr–Vardar – november 13–15.
6 FORDULÓ
FTC–Fleury – november 20–22.
Midtjylland–Győr – november 20–22.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik