Női kézi NB I: ünnepelt már az Újváros, elszámolta, érdi bronz

Vágólapra másolva!
2015.05.13. 20:08
Akárcsak az előző szezonban, dunaújvárosi hétméteresdobások után lett bronzérmes az Érd a női kézilabda NB I-ben.

A hazai siker után idegenben is közel volt a győzelemhez Szabó Edina csapata, ám az Újváros a rendes játékidő utolsó másodperceiben egyenlített, így hétméteresdobások következtek.

A hetesek során Mátéfi Eszter lányai nagyon közel kerültek a győzelemhez, sőt – miután alighanem elszámolták az eredményt – már össznépileg ünnepeltek is, ám Bulath Anita és Triscsuk Krisztina is elrontott egy-egy „meccslabdát”, és végül az Érd megnyerte az összecsapást, ezzel a párharcot is.

Ezzel a mérkőzéssel búcsúzott az aktív játéktól az utóbbi húsz év magyar kézilabdázásának egyik kiemelkedő alakja, Ferling Bernadett.

Az Érd sorozatban harmadszor szerezte meg a harmadik helyet az NB I-ben.

NŐI KÉZILABDA NB I
A HARMADIK HELYÉRT, MÁSODIK MÉRKŐZÉS
DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA–ÉRD 22–22
(10–13) – hétméteresekkel 4–5
Dunaújváros, 1000
néző. V: Bacs, Bóna
DUNAÚJVÁROS:
VÍG – Azari 3, Bulath 3, FERLING 3, Takács B., TRISCSUK 7 (2), Vincze 2. Csere: Nagy É. (kapus), Mekler-Rádl, Takács D. 4, Ferenczy, Berta, Hosszú, Gera. Edző: Mátéfi Eszter
ÉRD:
JANURIK – Krpezs 4 (4), Kisfaludy 1, SZEKERES, Signaté 1, Klivinyi 3, Schatzl 1. Csere: GRIDNYEVA, Oguntoye (kapusok), KOVÁCS A. 9, Pálos-Bognár 1 (1), Vukcsevics 2, Takács K. Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 4. perc:
1–0. 12. p.: 5–6. 23. p.: 7–9. 36. p.: 15–13. 45. p.: 18–16. 55. p.: 19–21
Kiállítások:
8, ill. 12 perc
Hétméteresek:
4/2, ill. 5/5
MESTERMÉRLEG
Mátéfi Eszter:
– Sajnos a történelem ismételte önmagát, ismét hétméteresekkel maradtunk alul, nemes küzdelemben. Talán a szerencse is döntött a bronzérem sorsáról, az egész éves teljesítményéért gratulálok a csapatnak. Mindenkinek köszönöm a segítséget, aki támogatott bennünket, hogy ismét ott legyünk a legjobb négy között. Csodálatos közönségünknek is hatalmas hála, az ő segítségükkel tudtuk kivívni a hetespárbajt.
Szabó Edina:
– Fantasztikus emberekből álló csapatunk van, akik tudták, hogy az utolsó pillanatig küzdeni kell, s ennek meglesz az eredménye. Szívből gratulálok nekik, most örülünk, aztán sírunk egy kicsit.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye 2–0, az Érd javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik