Férfi kézi: Ilics rendbe jött, Alilovic jövő héten már játszana

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2014.09.12. 18:06
A sérülések jelentősen hátráltatják, hogy az MKB-MVM Veszprém felvegye az utazó ritmust az új idényben, amelyben pedig két nemzetközi sorozatban, a Bajnokok Ligájában és a SEHA-ligában kell megmutatnia tudását.  

A Veszprém a SEHA-ban mindhárom eddigi mérkőzését megnyerte, és szombaton is esélyes lesz a macedón Vardar Szkopje ellen, míg a BL-ben szeptember 27-én kezd az orosz Csehovszkije Medvegyi otthonában.

„Sajnos nem tudom megmondani, felépülök-e a BL-rajtra, mert egyelőre csak gyógytornára és rehabilitációs kezelésekre járhatok – mondta Lékai Máté, aki augusztus 23-án, csapata Balatonfüred elleni felkészülési mérkőzésén szenvedett porcsérülést. – Ultrahang és lézer is segíti a gyógyulásomat, de megmondom őszintén, nagyon bánt, hogy nem segíthetek a csapatnak. A nagy bajban szerencse, hogy nem vagyok tétlenségre kárhoztatva, a felsőtestemre teljes erővel edzhetek."

Carlos Ortega edző BL-elődöntős gárdája a horvát Mirko Alilovic felépülését szintén nagyon várta, a júniusban megműtött kapus egy-két napja már újra társaival tréningezhet. Pontosabban már százszázalékos intenzitással végezheti a kapusoknak előírt feladatokat. A válogatott játékos jobb vállát júniusban Zágrábban operálták meg, és ott végezte a rehabilitáció nagyobb részét is, miközben a nyáron rendszeresen járt kontrollra Veszprémbe.

„Nagyon boldog vagyok, mert már csak néhány nap választ el a visszatéréstől – mondta Alilovic. – A hét végén és a jövő hét elején igyekszem minél jobb formába jönni, hogy szeptember huszadikán a Metalurg Szkopje ellen pályára léphessek."

A csapat harmadik sérültje, a térdét fájlaló iráni balátlövő Iman Dzsamali, akinek a rehabilitációja szintén folyik. A végére jó hír: a szerb Momir Ilics kissé fájó lábfeje teljesen rendbe jött, a balátlövő újra bevethető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik