„Mi vagyunk a Barcelona, meg kell nyernünk a bronzmeccset”

N. T.N. T.
2014.06.01. 10:01
null
A BL-bronz még összejöhet a veszprémieknek, ehhez a Barcelonát kellene legyőzniük
Két csalódott csapat találkozik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája final fourjának bronzmeccsén. Antonio Carlos Ortega, az MKB-MVM Veszprém vezetőedzője szerint a szurkolók miatt is fontos lenne a harmadik hely megszerzése, amelyet összességében jó eredménynek tartana. A Barcelonánál is fogadkoznak, hogy összeszedik magukat az elődöntős sokk után.  

 

Előzetesen biztos sokan várták, hogy összejön egy Barcelona–Veszprém mérkőzés, ami meg is valósult, ám a szombati elődöntők nyomán nem a fináléban, hanem a bronzmeccsen kerül rá sor. Mindkét csapat érthető módon rendkívül csalódott volt a vereséget követően, kérdés, melyik együttes tudja jobban összeszedni magát és motiválni a játékosait a találkozóra.

„Még ma este le kell ülnöm a játékosaimmal, hogy lelket öntsek beléjük, és levonjuk a tanulságokat. Én is csalódott vagyok, de igyekszem holnapig túltenni magamat a vereségen. Kapunk néha pofonokat, ám fel kell állni belőle" – mondta Antonio Carlos Ortega, a Veszprém vezetőedzője a szombati sajtótájékoztató után.

„A bronzmeccsen Dzsamalit is bevetem, és megpróbálunk nyerni. Persze mondhatjuk, hogy nem számít annyira, harmadikok vagy negyedikek vagyunk, de a szurkolók miatt mindent meg kell tennünk a sikerért. Ha a hétvége után elmondhatjuk, hogy amiénk a harmadik legjobb csapat Európában, nem hangzana rosszul, de nem nekem kell megítélnem az eredményeinket" – tette hozzá a spanyol szakember, aki játékosként hat BL-címet is nyert a Barcelonával. Ortegán kívül Nagy László és Cristian Ugalde számára is különleges lesz a katalánok ellen pályára lépni, a két veszprémi játékos 2011-ben még a Barcával nyert final fourt Kölnben.

A katalánok ellen igazi presztízsmeccs vár a Veszprémre
A katalánok ellen igazi presztízsmeccs vár a Veszprémre

„Ha már így alakult, szeretnénk megszerezni a harmadik helyet. Persze mindenki azért jött, hogy a BL-címért harcoljon, de a lelkünknek jót tenne, ha győzelemmel zárhatnánk a sorozatot" – fogalmazott Ugalde.

A Veszprém a döntőben nem számíthat a Kiel elleni könyököséért piros lapot kapó Renato Sulicra, a horvát beállót ugyanis egy meccsre eltiltották. Hogy valami pozitívat is írjunk, Momir Ilicsnek minden esélye megvan rá, hogy gólkirály legyen a BL-ben: jelenleg 96 találattal vezet, és a Kölnben jelen levő üldözői közül a legközelebb levő Marko Vujin (Kiel) is tizenhat góllal le van maradva.

Ha a veszprémiek maguk alatt voltak, akkor mit mondjunk a Barcelonáról, amely ismét elbukott egy német csapattal szemben a final fourban. Ráadásul olyan meccsen, ahol a 49. percben még hat góllal vezetett, de a hátralevő időben csak egy találatra volt képes, így a belelendülő Flensburg ki tudta harcolni a hosszabbítást, majd hetesekkel a döntőbe jutást is.

A katalánok csak sokára érkeztek meg a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóra, ahol Xavi Pascual edző magára vállalta a felelősséget azért, hogy elrontották az elődöntő végét. Víctor Tomás is eléggé maga alatt volt, a szélső még képtelen volt a Veszprémre gondolni, inkább saját magukkal foglalkozott:

„Nagyon szomorúak vagyunk, mert meg akartuk nyerni a trófeát, de ilyen a sport. Amilyen hamar csak lehet, össze kell szedni magunkat, mert mi vagyunk a Barcelona, és ez a klub nagyon sok embernek jelent nagyon sokat. Ezért meg kell nyernünk a vasárnapi meccset, amely nem lesz könnyű."

A Veszprémnek egyébként lenne miért törlesztenie a Barcának, a katalánok korábban ötször is búcsúztatták a magyar csapatot a BL kieséses szakaszában.

FÉRFI KÉZILABDA BL, FINAL FOUR (LANXESS ARENA, KÖLN)

DÖNTŐ (június 1.)
Flensburg (német)–Kiel (német) 18.00 (Tv: Digi Sport)
V: Martin Gjeding, Mads Hansen (dánok)

A HARMADIK HELYÉRT (június 1.)
Barcelona (spanyol)–MKB-MVM VESZPRÉM (magyar) 15.15 (Tv: Digi Sport, M1)
V: Andrej Guszko, Sziarhej Repkin (fehéroroszok)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik