Férfi kézi: az árviz miatt nem rendeznek döntőt Szabácson

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.17. 12:16
Szerbia története legnagyobb mértékű árvizével küzd és a hétvégén a legtöbb sportesemény elmarad, így a férfi kézilabda Challenge-kupa döntőjének első mérkőzése is a Metaloplasztika Sabac és a Sävehof között.

Szerbiában még soha nem volt ilyen mértékű árvíz. Van olyan 100 ezer lakosú város, a Belgrád környéki Obrenovac, amelyet gyakorlatilag teljesen elöntött az ár. Sokan menekülnek a vízzel elárasztott településekről, az országban csütörtökön rendkívüli helyzetet hirdettek ki. Alekszandar Vucsics miniszterelnök úgy fogalmazott: „ez a legnagyobb víz okozta katasztrófa, amely valaha is történt Szerbiában”.

A vajma.info beszámolója szerint Szabácsnál rekord magas a Száva vízállása, a várost tízezer ember igyekszik megvédeni az árvíztől, a helyzet még stabil. A gátakat áttörték a várostól tíz kilométerre, így lassabban emelkedik a vízszint. A sportminisztérium az események elhalasztását kérte, így a férfi kézilabda Challenge-kupa döntőjét sem rendezik meg a helyi Metaloplasztika és a svéd Sävehof között – közölte szombat kora délután az EHF.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik