Női kézi EHF: a Fehérvár megragadná az esélyt; nem külföldi edző jön

Vágólapra másolva!
2014.04.08. 14:16
null
A védekezés a fehérvári visszavágón is kulcs lesz
A Fehérvár KC az idegenbeli győzelemmel nagy lépést tett a női kézilabda EHF-kupában a döntőbe kerülés felé. A magyar csapatnál nem számoltak a kinti sikerrel az Esbjerg ellen, de most már megragadnák az esélyt. A szezon végén távozó Pal Oldrup Jensen nehezen azonosult az itteni közeggel, helyét magyar szakember veszi át.

„Nem számoltunk az idegenbeli győzelemmel, az Esbjergre a végső győzelemre is esélyes csapatként tekinthetünk, rendkívül komoly együttes. Mi sem bizonyítja jobban az erejét, mint hogy a Győrre a BL elődöntőjében váró Midtjyllandot simán legyőzték idegenben. A játékosok rendkívül fegyelmezetten és taktikusan játszottak, és ezért sikerült nyerni” – mondta el a Digi Sport Reggeli start című műsorában Balássi Imre, a Köfém SC elnöke, aki azonban nehéz visszavágóra számít.

„A dán csapatokra egyébként is jellemző, hogy jók idegenben, nem számít, hol játszanak. Ha a csapatunk megint betartja a taktikai utasításokat, van esélyünk, de nehéz lesz. Nem elvárás a döntőbe kerülés, de ha már eddig eljutottunk, akkor jó lenne megragadni a lehetőséget.”

Az elnök Pal Oldrup Jensen edzővel kapcsolatban elmondta: „Volt még egyéves szerződése, az ő kérése volt, hogy hazatérhessen. Hiányzott a két lánya, és nehezen tudott azonosulni az itteni közeggel, az eredménykényszerrel. Itthon inkább a sikernek szurkolnak, míg kint egy csapatnak, ezzel nem nagyon tudott mit kezdeni” – tette hozzá az elnök, aki megerősítette, nem külföldi szakember váltja Jensent.

Emberovics Míra szerint már nem gondolhatnak az idegenbeli győzelemre:

„Nyitott az út a döntőbe, de van még egy hatvan perces visszavágónk, amit le kell játszanunk. Az idegenbeli győzelem jót tett az önbizalmunknak, de nem szabad már arra gondolni. Kaptunk egy képet az ellenfélről, tudjuk, miben kell javulnunk, és miben lehetünk jók. A dánoknak a lerohanás, a gyors indulás az erősségük, a balátlövőjük és az irányítójuk gólerős, megpróbáljuk befele terelni a játékukat, és agresszív hatosfallal, faultokkal hatástalanítani őket” – mondta a Vasast, az FTC-t és a Veszprémet is megjárt balátlövő.

„Van egy mintánk, amit az edző hozott nekünk, ezzel részben tudtunk már azonosulni, de sokat kell még fejlődnünk. Azt érezzük, hogy mi is beleszólhatunk a taktikába, kikérik a véleményünket" – avatott be a fehérvári munkába Emberovics, aki kérdésre válaszolva hozzátette, egy orosz csapat talán jobban is fekhet a Fehérvárnak.

Mint ismert, a másik elődöntőben az Asztrahanocska és a Lada küzd a továbbjutásért, előbbi hétgólos előnyt szerzett az első meccsen.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár KC (magyar)–Team Esbjerg (dán) április 12. (szombat), 20.00
Az első mérkőzésen: 25–24
Lada (orosz)–Asztrahanocska (orosz) április 13. (vasárnap), 14.00
Az első mérkőzésen: 24–31

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik