Elek Gábor: Csapat még nem hagyott ennyire sz.rban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.03. 22:46
Ahogy arról már beszámoltunk, nehéz helyzetbe került a Ferencváros női kézilabdacsapata a KEK negyeddöntőjében, ugyanis az első mérkőzésen 40–32-re kikapott a Viborg otthonában. A találkozót követően az NSO Tv telefonon elérte Elek Gábort, az FTC vezetőedzőjét, aki természetesen nagyon csalódott volt a csapat teljesítménye miatt, és hihetetlen csodának tartaná, ha innen még sikerülne továbbjutniuk.

Az FTC kézilabda-szakosztályának vezetőség mérhetetlenül csalódott, de még bízik a továbbjutásban a KEK-negyeddöntős párharcban.

„Mérhetetlenül csalódottak vagyunk mind az eredmény, mind a csapat által mutatott játékot illetően. A súlyos vereség ellenére bízunk benne, hogy a továbbjutást egy nagyon elszánt és bravúros játékkal, amelyre képes ez a csapat, még el lehet érni!

Nem tettünk le a továbbjutásról és kérjük szurkolóinkat, hogy minden erejükkel, a mérkőzés elejétől a végéig támogassák a csapatot a szombati visszavágón" – áll a fradi.hu-n megjelent közleményben.

A Viborg edzőjét is meglepte játékosai teljesítménye, figyelembe véve a klub nehéz helyzetét. Christian Dalmose egyedül a sok kapott gól miatt volt bosszús.

„Ez nagy harc volt, amelyben kiváló teljesítményt nyújtottunk. Ismét azt kell mondanom, hogy a játékosok lenyűgözőek voltak a klub körüli súlyos helyzet ellenére” – mondta Dalmose a Viborg hivatalos honlapjának. A szakvezető is előre hozott döntőként tekint a párharcra, így meglepte az első meccs eredménye.

„A ferencvárosiak többször is nyomást gyakoroltak ránk, és megmutatták az igazi erősségüket, fizikailag nehéz volt a meccs” – tette hozzá a vezetőedző, akiben azért maradt hiányérzet.

„Sajnálom a harminckét kapott gólt, a védekezésre kevesebb energiát fordítottunk. Most van egy jó kiindulási alapunk, de jelen pillanatban még az Esbjerg elleni meccsre koncentrálunk.”

A visszavágót március 8-án, 20.15-kor rendezik a Népligetben, a Fradinak a látottak alapján csodára lenne szüksége a továbbjutáshoz. A párharc győztese a Rosztov-Donnal vagy a Buxtehudével találkozik a legjobb négy között, az első meccsen az oroszok 37–24-re nyertek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik