Női kézi BL: Megmutathatjuk, egy szinten vagyunk a Győrrel - Woltering

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.07. 15:02
null
Woltering szerint újra bizonyítanának a Győr ellen
A csoportelsőség szempontjából döntő mérkőzésre kerül sor vasárnap Podgoricában: a Buducsnoszt a Győri Audi ETO-t fogadja a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó előtti fordulójában. A montenegróiak speciális motivációval készülnek, Clara Woltering szerint a csapat javult a győri döntetlen óta.

A korábbi győri meccsen döntetlen született a középdöntőben, így ha nyer a Podgorica, nagyon közel kerül a csoportelsőséghez. A közelmúltban egy évvel hosszabbító Clara Woltering szerint újra megmutathatják, egy szinten vannak a BL-címvédővel.

GÖRBICZ: MEGMUTATNÁNK, HOGY MOST IS JOBBAK VAGYUNK

„Számomra a vasárnapi meccsen a legfontosabb a győzelem, az ebből fakadó csoportelsőség másodlagos. Nagyon örülök, hogy veretlenek vagyunk a BL-ben, és ezt mindenképpen szeretnénk megtartani, továbbá javítani a játékunkat, hogy a négyes döntőbe topformában érkezzünk. A final fourig még sok idő van, és azok a mérkőzések teljesen új csaták lesznek a csapatoknak, külön felkészülést jelentenek. A Podgorica talán a legerősebb ellenfél a mostani mezőnyben, még nem kapott ki, nemcsak ebben a szezonban, de gyakorlatilag a tavalyi, tőlünk elszenvedett vereségük óta. Nagyon jó formában vannak, így összeszedetten kell játszanunk, hogy sikerüljön a meccs, de bízom a csapatban” – mondta Ambros Martín vezetőedző a találkozó előtt.

„Podgoricában játszani nem ismeretlen számunkra, szinte minden évben ellátogatunk a Moracsába, tudjuk, mire számíthatunk – tekintett előre a csapatkapitány, Görbicz Anita. – Az biztos, hogy a védekezésünknek agresszívabbnak kell lenni – természetesen a sportszerűség határán belül –, és a jó védekezésünkre alapozva meg kell próbálnunk gyors lefordulásokból gólt szerezni. Ez sokkal jobb esélyt jelent számunkra, mint a montenegróiak felállt és rendkívül agresszív védőfala ellen támadni. Természetesen győzni megyünk, meg szeretnénk mutatni, hogy most is jobb csapat vagyunk.”

„Az ETO a világ egyik legerősebb csapata, a vasárnapi találkozó remek alkalom arra, hogy megmutassuk, egy szinten vagyunk az aktuális címvédővel” – mondta el Woltering a Podgorica sajtótájékoztatóján.

„Az egymás elleni első meccsen több problémánk is volt, ennek ellenére pariban voltunk. Most jobb a helyzet a csapatnál, több edzésünk volt azóta, jobban ismerjük egymást. Remélem olyan lesz a hangulat, mint a legutóbbi hazai meccsen. Sportszerű biztatást várok” – tette hozzá a német válogatott kapus.

A szurkolók viselkedésére a klub is külön felhívta a figyelmet:

„A kézilabda érdekében tisztelettel kérjük a szurkolókat, hogy sportszerűen viselkedjenek és így biztassák a csapatot. Ünnepeljük együtt a klub fennállásának 65. évfordulóját. Bizonyítsuk be, hogy az erőszak és a sportszerűtlen viselkedés nem jellemző a klubunkra, és teremtsünk pozitív légkört minden résztvevő számára” – áll a Podgorica honlapján.

„Ha nyerünk, jó esélyünk van a csoportelsőségre. A Győr a favorit, de már bizonyítottuk, tudunk eredményesek lenni ellenük. Ha minden poszton a tudásunknak megfelelően játszunk, nem lehet baj” – mondta a 23 éves Milena Knezevics.

Majda Mehmedovics szerint mindenki tisztában van a meccs jelentőségével:

„Mindig speciális motivációval készülünk, ha a legjobb csapat ellen lépünk pályára. Ismerjük az ETO-t, szeretnénk megismételni az első meccsen mutatott játékunkat" – fogalmazott a balszélső.

Camilla Dalby szerint sok minden változhat a május eleji budapesti final fourig:

„Győzelem esetén lélektanilag előnyben leszünk, ha a final fourban is találkozunk egymással. A középdöntő után másfél hónapos szünet következik a BL-ben, azalatt sok minden történhet.”

Az ETO eddig veretlen a BL-ben, az egyetlen pontvesztését a Podgorica elleni döntetlen jelentette. A montenegróiak bejelentették, két órával a találkozó kezdete előtt nyitják ki a csarnok kapuit, és fél órával a kezdés előtt zárják be, vagy amint megteltek a lelátók.

A napokban az is kiderült, három év után távozik a macedón Elena Gjeorgjievszka, aki a Baia Mare csapatában folytatja pályafutását.

NŐI KÉZILABDA BL, KÖZÉPDÖNTŐ
2. CSOPORT, 5. FORDULÓ

Szombat, 18.15: Larvik–Krim Ljubljana
Vasárnap, 19.15: Buducsnoszt Podgorica–Győri Audi ETO (Tv: Digi Sport 1, élőben az NSO-n)

AZ ÁLLÁS
1. GYŐRI AUDI ETO KC 4 3 1 103–92 +11 7
2. Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 4 2 2 94–74 +20 6
3. Krim Ljubljana (szlovén) 4 1 3 85–99 –14 2
4. Larvik (norvég) 4 1 3 77–94 –17 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik