Női kézi: a horvátok szombaton tartják a főpróbát a mieink ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.24. 22:03
A magyar női kézilabda-válogatott a hétvégén Umagban, a házigazda Horvátország ellen kezdi meg a felkészülését Németh András vezetésével az év végi Európa-bajnokságra. Mint beszámoltunk róla, a jelenleg Szentgotthárdon készülő együttes pénteken a horvát B-, majd szombaton és vasárnap a horvát A-csapattal találkozik, s mint az az Eb-társrendezőről érkező hírekből kiderül, várhatóan szombaton ütközhet a legnagyobb ellenállásba.

Vladimir Canjuga sajtótájékoztatón mondta el, hogy a juniorok pénteken várhatóan a felnőtt keret három-négy játékosával kiegészülve lépnek pályára, szombaton Horvátország valószínűleg a legerősebb összeállításában szerepel, míg vasárnap azok kaphatnak szerepet, akik a közelmúltban kevesebbszer tudták megmutatni magukat a válogatottban.

Ott van a horvát keretben Aneta Benko, aki az előző évben anya lett, Miranda Tatari és Jelena Grubisic, akik az elmúlt időszakban sérülés miatt nem mindig tudtak a válogatott rendelkezésére állni, Lidija Horvat ugyanakkor vírusos megbetegedés miatt ezúttal nem lehet ott Umagban. A horvát válogatottal készül Vesna Milanovic Litre is, aki a következő idénytől a Győri Audi ETO KC-ban játszik.

„A brazíliai világbajnokság és a londoni olimpia óta változások történtek a keretben – nyilatkozta Canjuga, akinek csapata a szerbiai vb-re nem jutott ki. – Van több fiatal játékosunk, Katarina Jezic két évvel ezelőtt még nem volt a válogatott tagja, most alapember, Sonja Basic sem volt akkor még velünk, most pedig szinte elképzelhetetlenek lennénk nélküle. Kicseréltünk három-négy játékost, és most velük folytatódik a történet az Európa-bajnokságig.”

A HORVÁT VÁLOGATOTT KERETE A MIEINK ELLEN
Kapusok:
Jelena Grubisic (Krim Ljubljana), Marta Zderic (Buducsnoszt Podgorica), Ivana Jelcic (Lokomotiva Zagreb)
Mezőnyjátékosok: Maja Zebic (Vardar Szkopje), Tea Grubisic (Lokomotiva), Anita Gace (Lokomotiva), Josipa Jercinovic (Zamet), Aneta Benko (Lokomotiva), Katarina Jezic (Buducsnoszt), Vesna Milanovic Litre (Podravka Koprivnica), Andrea Covic (Podravka), Lana Frankovic (Sesvete), Andrea Penezic (Krim Ljubljana), Iva Milanovic Litre (Samobor), Dina Havic (Podravka), Sonja Basic (Lokomotiva), Miranda Tatari (Asztrahanocska), Ivana Lovric (Samobor), Kristina Elez (Rosztov Don), Maja Koznjak (Lokomotiva), Ana Marija Gugic (Zamet)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik