Férfi kézi BL: a Löwen óriási csatában jutott a nyolc közé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.31. 20:36
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a német Rhein-Neckar Löwen hazai pályán 27–23-ra legyőzte a lengyel Vive Targi Kielcét, így idegenben szerzett több góllal bejutott a negyeddöntőbe.

A két csapat lengyelországi mérkőzése kevésbé a 32–28-as Kielce-győzelemről, sem mint az azt követő Talant Dujshebav–Gudmundur Gudmundsson összecsapásról maradt emlékezetes.

Nem mondhatni, hogy gólesővel indult az összecsapás, hiszen a 4. perc végéig kellett várni az első találatra, igaz, ezután azért felpörögtek az együttesek. A házigazda a 9. percben két gyors leindulásból két góllal meglépni látszott (5–3), növelni az előnyét azonban nem tudta (10–8), két perccel a félidő vége előtt pedig ismét fej fej mellett haladtak a felek (12–12).A két csapat lengyelországi mérkőzése kevésbé a 32–28-as Kielce-győzelemről, sem mint az azt követő Talant Dujshebav–Gudmundur Gudmundsson összecsapásról maradt emlékezetes.

Nem mondhatni, hogy gólesővel indult az összecsapás, hiszen a 4. perc végéig kellett várni az első találatra, igaz, ezután azért felpörögtek az együttesek. A házigazda a 9. percben két gyors leindulásból két góllal meglépni látszott (5–3), növelni az előnyét azonban nem tudta (10–8), két perccel a félidő vége előtt pedig ismét fej fej mellett haladtak a felek (12–12).

SZAVAZÁS

BL-negyeddöntős ellenfelére vár az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda BL-ben. A továbbjutás szempontjából melyik lenne az ideális ellenfél?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A játékrész hajrájában potyogtak a gólok, a szünetre pedig 16–14-es előnnyel vonulhatott a német együttes, amely egy hasonló második 30 perccel pont hosszabbításra menthette volna a párharcot.

A fordulás után azonban pillanatok alatt ledolgozta a hátrányát a Löwen, a 32. percben volt meg először a közte négy (18–14), de meglépnie ezt követően sem sikerült a hazai együttesnek, a négy-öt gólos differencia pedig az egész második félidőre jellemző volt.

Mivel a termelés ezután alaposan megcsappant, köszönhetően Niklas Landin Jacobsen parádés teljesítményének is, a hajrához közeledve egyértelműen látszott, hogy egy négygólos siker is német továbbjutást hozhat – az 55. percben 26–22 volt az állás, kevés esély mutatkozott rá, hogy 6–6 gól szülessen a véghajrában. Az utolsó percekben csupán egy-egy találat esett, így a Kielce idegenben szerzett kevesebb gólja miatt a sorozatból kényszerült távozni, edzője, Dujshebaev pedig a biztonsági személyzet kíséretében a csarnokból.

FÉRFI KÉZILABDA BL
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Rhein-Neckar Löwen–Vive Targi Kielce 27–23
(16–14)
Továbbjutott: a Löwen, 55–55-ös összesítéssel, idegenben szerzett több góllal

FÉRFI KÉZILABDA
A BL-NEGYEDDÖNTŐ SORSOLÁSI KALAPJAI
1. kalap:
Barcelona (spanyol), MKB-MVM VESZPRÉM, THW Kiel (német), Vardar Szkopje (macedón)
2. kalap: Flensburg (német), Metalurg Szkopje (macedón), PSG (francia), Rhein-Neckar Löwen (német)
A negyeddöntő első mérkőzéseit április 16. és 20. között rendezik a 2. kalapból húzott csapat otthonában, a visszavágókat április 23. és 27. között játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik