Női kézi BL: „Mi vagyunk a négyes döntő rendezésének esélyesei”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.16. 13:54
Inkább lesz jövőre final four a női kézilabda Bajnokok Ligájában, mint nem és ha lesz, Budapest inkább esélyes a rendezésre, mint Ljubljana - véli Vetési Iván, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke, aki a Digi Sport Reggeli Start című műsorában úgy vélte: a magyar a világ legjobb női kézibajnoksága, a válogatott pedig elérheti a vb-aranyat is.

Most a magyar bajnokság a legerősebb a világon, másutt aligha vív két-három ennyire kiemelkedő csapat az élen. Nagyon izgalmas magyar női bajnokság kerekedhet az idén, miután a Fradi az elején felborította a papírformát és a nagyrészt magyar válogatott legyőzte a nagyrészt világválogatott győrieket. Mindez emeli a magyar liga színvonalát, főleg, hogy üldözőként az Érd is fel akar idén zárkózni” - mondta a sportág első embere.Most a magyar bajnokság a legerősebb a világon, másutt aligha vív két-három ennyire kiemelkedő csapat az élen. Nagyon izgalmas magyar női bajnokság kerekedhet az idén, miután a Fradi az elején felborította a papírformát és a nagyrészt magyar válogatott legyőzte a nagyrészt világválogatott győrieket. Mindez emeli a magyar liga színvonalát, főleg, hogy üldözőként az Érd is fel akar idén zárkózni” - mondta a sportág első embere.

Vetési beszélt a válogatottról és a beteg norvég kapitányról is: „Megtörtént a transzplantáció, Karl Erik Böhn gyógyul, ami hosszú folyamat lesz. Számára most arra kell koncentrálni, ezt meg is beszéltük. Reméljük, addigra kijöhet a sterilszobából és láthatja a helyszínen a lányokat játszani. Hogy hiányzik a vb-arany Görbiczék gyűjteményéből? Oda kell menni és megpróbálni, nem rossz a sorsolásunk, ráadásul Újvidéken játszunk.”

Szóba került a női kézilabda BL final four bevezetésének esélye: „Azért van három magyar pályázat a női final fourra, mert mindenki a maga útját járta. Az egyiket nem ismerjük, a másikat igen, a harmadikkal a szövetség összefogott, ott vagyunk a Hungarofest pályázata mögött, olyannyira, hogy a Papp László Arénában már a lehetséges időpontokat is lefoglaltuk. A női final four valahol a mi kezdeményezésünk, erre a magyar szövetség már korábban is csinált üzleti tervet. A női kézilabda budapesti ünnepét tervezzük.”

Vetési hozzátette: „Nagy esélye van, hogy az EHF a final four bevezetése mellett dönt pénteken, nagyobb annál, minthogy nem lesz négyes döntő, de azért 90 százalékosnak még nem mondanám a szándékot. Ennek a négyes végső tornának ugyanis ki kell termelnie majd a pénzdíjakat, fedezni az utazási költségeket - az üzleti perspektíva dönt majd. Ellenfelünk Ljubljana, nem ismerjük a pályázatukat, kicsivel nagyobb a csarnokuk, de a saját BL-meccseikre sem tudják azt megtölteni, pedig ingyen engedik be a nézőket - nagyobb sanszunk van nézővonzásban a szlovénoknál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik