Mezei Richárd: Le kell küzdeni a kishitűséget!

Vágólapra másolva!
2013.09.03. 15:16
null
Zubai Szabolcséknak a támadójátékon feltétlenül javítani kell (Fotó: Czerkl Gábor)
Megtörtént, amire a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-selejtező első meccse után számítani lehetett: a Szkopjéban összeszedett tízgólos hátránynak csak egy részét dolgozta le itthon a Pick Szeged, 45–39-es összesítéssel kiesett, így tíz év után nélküle rendezik a Bajnokok Ligáját.

 

„Több összetevője van a kiesésnek – véli Mezei Richárd, a klub vezérigazgatója, aki szerint többek között a vezér hiányzott a pályáról. – Juan Carlos Pastor edző türelmet kért az érkezésekor, hiszen legalább fél év, amíg a játékstílusát teljesen átveszi a csapat, de az első meccset akkor sem lett volna szabad így elveszíteni. Az első félidőben még semmi jele nem volt a tízgólos vereségnek, ám a második játékrészben nem találtuk a fonalat. A játékosok hozzáállásának profibbnak kell lennie, le kell küzdeniük a kishitűségüket. Már tavaly is voltak meccsek, amelyeken négy-öt góllal vezetett az ellenfél, és nem hittek benne, hogy onnan visszajöhetnek. A vezéregyéniséget nem látom egyelőre, aki kritikus helyzetben összerántja a társaságot, és az edző meghosszabbított keze a pályán.”

Az egykori olimpiai elődöntős beálló úgy látja: a csapaton belüli kommunikációval nincs gond, bár idén az új tréner mellett játékosokat is szerződtetett a Pick Spanyolországból. A svéd Jonas Larholm és a bosnyák Vlagyimir Vranjes is játszott az Ibériai-félszigeten, csakúgy, mint Alen Blazevic vagy Marko Laszica, vagyis az együttes fele spanyolul beszél, a másik fele pedig magyarul. Közöttük Marko Krivokapics fordít.

„Nyilván fájó, hogy nem szerepelhetünk a BL-ben, de látok pozitív jeleket – mondja Mezei Richárd. – A védekezésünk kezd összeállni, ezt már a felkészülési tornákon észre lehetett venni, előrébb tart, mint a támadójáték, amelyet nehezebb összerakni. A felkészülési mérkőzéseken huszonhét volt a legtöbb kapott gólunk, és vasárnap sem volt gond a védekezéssel: a tizenkilenc kapott gól jónak számít. A támadójáték viszont még nem elég gördülékeny. Most annyi szerencsénk van, hogy az EHF-kupa rajtjáig lesz időnk összeérni, egymás gondolatait megismerni.”

Juan Carlos Pastor türelmet kért, és a kieséssel kapott is időt, hiszen az első EHF-kupameccsre november végéig kell még várni.

„A Bajnokok Ligájából hiányozni elsősorban presztízsveszteséget jelent, de óva intenék mindenkit, hogy az EHF-kupát leírja. Néhányan azt hiszik, hogy ott simán eljutunk a döntőig, de nem így van. Nagyon erős német, spanyol, francia riválisaink lesznek – utalt Mezei Richárd a Füchse Berlinre, a Leónra vagy a Montpellier-re. – Játékosszerződéseink élnek, szponzoraink, pártolóink kiállnak mellettünk, a közönségünk pedig még a nehéz pillanatokban is támogat bennünket. Így volt ez a Metalurg elleni visszavágón is, háromezer-kétszázan segítették győzelemhez az együttest. Mindennek a fontosságát át kell érezniük a játékosoknak.”

FÉRFI KÉZILABDA
AZ EHF-KUPA 3., CSOPORTKÖR ELŐTTI UTOLSÓ FORDULÓJÁNAK EGYELŐRE ISMERT MEZŐNYE (KIEMELT CSAPATOK)

Alpla Hard (osztrák), Aarhus (dán), Ademar León (spanyol), Montpellier (francia), Füchse Berlin (német), Hannover-Burgdorf (német), AEK Athén (görög), PICK SZEGED, Elverum (norvég), Constanta (román), Vojvodina (szerb), Tatran Presov (szlovák)
A Tatabánya az 1. fordulóban a belga Achilles Bocholt ellen kezd, továbbjutása esetén a 2. körben a svéd Lugival játszik. A Csurgó a 2. fordulóban kezd, ellenfele a spanyol Aragón lesz. A csoportkörbe 16 együttes jut be.

FÉRFI KÉZILABDA BL, 2013–2014
A FŐTÁBLA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT:
MKB-MVM VESZPRÉM (magyar),CO Zagreb (horvát), Szentpétervár (orosz), Rhein-Neckar Löwen (német), Celje (szlovén), Motor Zaporizzsja (ukrán)
B-CSOPORT:
THW Kiel (német), Kielce (lengyel), Orlen Wisla Plock (lengyel), KIF Kolding (dán), Dunkerque (francia), Porto (portugál)
C-CSOPORT:
Barcelona (spanyol), PSG (francia), Vardar Szkopje (macedón), Thun (svájci), Dinamo Minszk (fehérorosz), Metalurg Szkopje (macedón)
D-CSOPORT: Aalborg (dán), Gorenje Velenje (szlovén), Flensburg (német), Naturhouse La Rioja (spanyol), DROTT Halmstad (svéd), Hamburg (német)
Vastaggal szedve a selejtezősök.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik