Kézi: Most napról napra tervezek - Böhn a transzplantáció után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.18. 11:25
null
Böhnt meglátogatták a kórházban a csontvelő-átültetés után (Fotó: <a href="http://www.vg.no/sport/artikkel.php?artid=10126388">vg.no</a>)
Előző héten átesett a csontvelő-átültetésen Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott leukémiával küzdő szövetségi kapitánya. A norvég szakember elmondta, napról napra tervez, egyelőre nem mehet közösségbe, és a teljes felépülése egy évet is igénybe vehet.

„Nem kezdek nagy ünneplésbe, de eddig jól haladnak a dolgok, persze tudom, minden megváltozhat egy szempillantás alatt” – mondta Böhn a Verdens Gang újságírójának a kórházban, ahol a transzplantációt végezték.

Böhn korábban hat kemoterápiás kezelésen is részt vett, majd családi körben gyógyult szeptemberig, előző héten pedig csontvelő-átültetésen esett át, a donor a húga, Vigdis volt.

„Hihetetlen, hogy az emberek mennyire aggódnak értem. Ez érintett meg a leginkább. Elkezdtem válaszolni az e-mailekre, de egy pár évbe fog telni, mire a végére érek” – mondta nevetve a norvég szakember.

„Most csak napról napra tervezek, olyan mintha meccselnék. Remélem, minden jóra fordul, de ha mégsem, megvan a B-tervünk. Úgy számolok, hogy körülbelül egy év kell a teljes felépülésemhez” – tette hozzá Böhn, akinek a következő három hónapban rendszeresen kell jelentkeznie ellenőrzésekre, és egyelőre közösségbe sem mehet, ugyanis nagyon gyenge az immunrendszere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik