U19-es férfi kézi-vb: vereség a nyolcaddöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.18. 20:03
null
A jó védekezés önmagában még nem volt elég a sikerhez a spanyolok ellen (Fotó: handballhungary2013.com)
A Kovács Péter által irányított magyar U19-es férfi kézilabda-válogatott kétgólos vereséget szenvedett a hazai rendezésű világbajnokság nyolcaddöntőjében Spanyolországtól. Csapatunk így a 9–16. helyért játszhat tovább, fiataljaink a következő meccsüket Katarral vívják.

Az ellenfél szerzett vezetést a mérkőzésen, de időben ébredtünk, és jó iramú ki-ki csatába bocsátkoztunk a rajton. Utána azonban a gólra törőbb spanyolok megléptek hárommal (5–2), és döntően ebből a különbségből éltek meg a félidő hajrájáig. Támadásban mindkét csapat sok és gyors keresztmozgást mutatott, a spanyolok támadásában több volt a fifika, minket sokszor a teltházas csarnok támogatása, és a szívünk vitt előre. Parázs, felnőtteket idéző csata folyt a pályán, amelybe belefértek a férfias ütközések is. Néha a blokkoló kéz is továbbszállt, eltalálva a lövőt, ahogy a nagyoknál... Mivel a védekezés mindkét oldalon szervezett volt, nehéz volt megtalálni az utat a kapukig. A spanyolok jobb oldala aktívabb és veszélyesebb is volt, mi inkább a betöréseket erőltettük. A szünethez közeledve Kovács Péter időt kért, miután meglépni látszott az ellen, amely aztán két értékesített büntetővel zárta az első harminc percet. A mieink játékából nem is annyira a kapott, mintsem a dobott gólokat hiányolhattuk (14–9).

Tíz perc telt el a második felvonásból, és minden maradt a régiben. Pörgős meccsen pillanatnyi nyugtot nem hagytak egymásnak a játékosok, de hiába volt kiegyenlített a mérkőzés, estek a gólok felváltva, a különbség döntően nem változott (19–15). Labdaszerzés utáni kontrából, majd a szélről is eredményesek voltak a spanyolok, eközben mi ziccert hibáztunk és kapufát lőttünk. Fertályórával a vége előtt ötgólos volt a hátrányunk (21–16). Az ellenfél már az idővel is játszott, támadásaiban sokszor altatott labdajáratással, majd gyors ritmusváltással került helyzetbe, sokszor nehéz helyzetbe hozva ezzel a magyar védelmet. Az idő viszont nem nekünk dolgozott, így siettettünk kellett a befejezéseket, a kapkodás sokszor vezetett rossz megoldásokhoz, technikai hibákhoz. Felzárkózási törekvéseinket nem segítette, hogy sorra kaptunk a jogos kétperes kiállításokat. Emberelőnyben rendre szélsőziccerig húzták a passzokat a spanyolok, nálunk viszont az addig sem túl gólerős támadójáték még kevésbé volt eredményes. Kovács Péter a hajrá előtt ismételten időt kért. Öt perccel a vége előtt hatgólos volt a spanyol vezetés (25–19), a lényegi kérdések eldöntettek a hajrá előtt. Bár a végjáték a miénk volt, sokra már nem mentünk vele, a spanyoloknak bőven belefért az előnyükbe, hogy ne koncentráljanak oda (25–23).

„A hazai juniorbajnokságokban soha ilyen iramot, keménységet nem tapasztaltak a srácok, ezt meg kell tanulniuk, amihez egy-két hét nem elegendő – nyilatkozta a vereség után Kovács Péter szakvezető. – Azt se feledjük, hogy akik eddig hétről hétre húsz néző előtt játszottak, azoknak most hirtelen meccsenként ezerötszáz, kétezer ember elé kellett kifutniuk. Ez sajnos ezúttal is kapkodást eredményezett, pedig a spanyolok semmi olyat nem mutattak, amire a korábban ellenük játszott felkészülési meccseink alapján ne készülhettünk volna fel. Edzésen gyakorolni és mérkőzésen megvalósítani valamit azonban két külön dolog…”

FÉRFI KÉZILABDA, U19-ES VILÁGBAJNOKSÁG
NYOLCADDÖNTŐ
Spanyolország–Magyarország 25–23
Ld:
Azkue Saizar 7, Lozano 6, ill. Nagy Sz. 7, Gidai 5
Franciaország–Norvégia 25–35
Dánia–Románia 35–14
Svédország–Fehéroroszország 31–21
Ausztria–Horvátország 25–29
Szlovénia–Egyiptom 33–29
Szerbia–Katar 27–24
Németország–Brazília 35–26

TOVÁBBI MENETREND
NEGYEDDÖNTŐ

Svédország–Horvátország
Szlovénia–Németország
Norvégia–Dánia
Spanyolország–Szerbia
A 9–16. HELYÉRT
Ausztria–Fehéroroszország
Egyiptom–Brazília
Franciaország–Románia
Katar–Magyarország

ELNÖK-KUPA (A 17–24. HELYÉRT)
Japán–Tunézia 43–31
Argentína–Venezuela 36–25
Chile–Dél-Korea 33–40
Angola–Gabon 29–26

TOVÁBBI MENETREND
A 17. HELYÉRT

Japán–Argentína
A 19. HELYÉRT
Tunézia–Venezuela
A 21. HELYÉRT
Angola–Dél-Korea
A 23. HELYÉRT
Chile–Gabon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik