Férfi kézi: szoros tatabányai vereség, biztos csurgói siker

Vágólapra másolva!
2013.08.17. 10:06
Csurgó is nemzetközi kézilabdatornának ad otthont, amelyen a férfi NB I két élcsapata, a házigazda és a Tatabánya mellett a szerb Metaloplasztika Sabac és a múlt szezonban az EHF-kupában a legjobb nyolc közé jutó RK Maribor vesz részt. Pénteken a Tatabánya a Mariborral játszott, és végletekig kiélezett találkozón a szlovén bajnokság legutóbbi negyedik helyezettje egy góllal győzött a magyar bajnoki negyedik ellen. A másik mérkőzésen a Csurgó a Metaloplasztika ellen lépett pályára több mint 600 néző előtt, és az érdeklődést meg is hálálta a házigazda, mert az első pillanattól kezdve magabiztosan játszva hozta a meccset.

A spanyol jobbszélső, Alberto Aguirrezabalaga García szenzációs teljesítményt nyújtott, és a fehérorosz válogatott legjobbja, Barisz Puhovszki vezérelte Csurgó folyamatosan növelte az előnyét, a félidőben 16–10-re vezetett. A csapatban kisebb sérülés miatt nem tudott pályára lépni a válogatott irányító Lele Ákos, illetve a lengyel válogatott kapusa, Piotr Wyszomirski sem, de a két meghatározó játékos távollétében is meggyőző játékot nyújtott Imre Vilmos együttese, és a végül magabiztos, 36–23-as sikert aratott. A pénteki két győztes a döntőben, a vesztesek pedig a bronzmérkőzésen találkoznak szombat délután.

„Ötven percig elégedett voltam a csapat jól működő védőmunkájával, és ezek mellé jó egyéni teljesítmény is párosult, aminek következtében magabiztosan tudtunk győzni" – mondta a meccs után Imre Vilmos.

FÉRFI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI TORNA
R-CSOPORT-KUPA, CSURGÓ, ELSŐ NAP

RK Branik Maribor (szlovén)–Grundfos Tatabánya KC 30–29
Csurgói KK–RK Metaloplasztika Sabac (szerb) 36–23 (16–10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik