Női kézi: a Győri ETO három góllal nyert Norvégia ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.27. 20:46
null
Hornyák Ágnesen nem látszott meg a kihagyás (Fotók: gyorietokc)<br />
Óriási iramú, rendkívül látványos mérkőzést vívott szombaton a BL-győztes Győri Audi ETO és az olimpiai és világbajnok norvég női kézilabda-válogatott. A 28–25-re végződő meccset a klubcsapat nyerte, de az esemény legnagyobb nyertese mégis a Magvassy Mihály Sportcsarnokba kilátogató körülbelül 1300 néző volt.


A felkészülési meccs tétmérkőzésnek is beillett volna, a játék színvonala, a játékosok elhivatottsága és a nézők száma legalábbis erről árulkodott. A két norvég „átfedés", Katrine Lunde és Heidi Löke is jól megoldotta a tudathasadásos állapotot, ugyanis mindkét csapatban megfordulta a 3x20 perces összecsapás során. Löke ugyanúgy kegyetlenül aprította mindkét ellenfelet a falban, és Lunde is szinte minden labdát megfogott, bármelyik kapuban is állt.

Norvég nadrág, győri mez – Löke a vegyes felszerelésre esküdött
Norvég nadrág, győri mez – Löke a vegyes felszerelésre esküdött
Óriási élmény volt nézni Görbicz Anita és Löke összjátékát, valamint Hornyák Dóra kimagaslóan kemény és eredményes játékát. Hornyák Ágnesen nyoma sem volt az egyévnyi kihagyásnak, és a kapuban Herr Orsolya is bravúrok sorozatát mutatta be. A mérkőzésen az ETO új játékosai is bemutatkoztak, Katarina Bulatovics első góljait is meglőtte ETO-színekben.

„Kicsit még szokatlan számomra az új játékstílus, a figurák, de biztos vagyok benne, hogy néhány hónap múlva már velem is olajozottan működnek a támadások. Mindenesetre ismét meglepett a közönség, hiszen ez csak egy tét nélküli edzőmeccs volt, mégis megtelt a csarnok. Ez nagy megtiszteltetés számunkra!” – számolt be első meccsélményeiről Katarina Bulatovics.

Katarina Bulatovics két góllal mutatkozott be az ETO-ban (Fotók: gyorietokc.hu)
Katarina Bulatovics két góllal mutatkozott be az ETO-ban (Fotók: gyorietokc.hu)

„Élvezetes volt a játék, de azért látom a lányokon a fáradtságot. Elég kemény napokon vagyunk túl, rengeteg erőnléti edzéssel, és a meleg is megviseli a játékosok szervezetét. Nagyon jó érzés volt látni, hogy a csapat lelkesedése egy cseppet sem hagyott alább, ugyanazt az elhivatottságot látom a lányokon, mint a tavalyi szezon kezdetén” – nyilatkozott benyomásairól Ambros Martín, az ETO vezetőedzője.

NŐI KÉZILABDA, ELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
GYŐRI AUDI ETO KC–NORVÉGIA 28–25

Győr, 1300 néző.
Gólszerzők: Görbicz 5, Hornyák D., Orbán 4-4, Kovacsics, Löke 3-3, Amorim, Hornyák Á., Bulatovics 2-2, Rédei-Soós, Tervel, Szepesi 1-1, ill. Skogrand 6, Oftedal 5, Molid 3, Löke, Solberg, Kristiansen, Jakobsen 2-2, Hall, Riegelhuth, Yttereng 1-1.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik