Női kézi: jó a DVSC esélye az NB I-re, de mit akar a Szekszárd?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.15. 10:48
Üléseztek pénteken a kézilabdaliga tagjai, és a megbeszélésről Kővári Árpád elnök tájékoztatta a Nemzeti Sportot. A nőknél jó esély van rá, hogy a DVSC megőrzi az NB I-es tagságát, bár még nem ismert a szekszárdiak szándéka.

A testületnek bemutatkozott a lehetséges négy NB I-es feljutóból három: a férfiaknál a SZESE Győr és a Mezőkövesdi KC, a nőknél pedig a továbbiakban is kizárólag magyar játékosokra alapozó egri Eszterházy KFSC-GloboSyS. A női első osztály mezőnye akkor lesz teljes, ha a Szekszárdi Fekete Gólyák KC eldönti és a hamarosan lejáró határidőig bejelenti, indul-e a legjobbak között (az NB I B Nyugati csoportjában aranyérmes Budaörs – lévén az ÉTV Érdi VSE fiókcsapata – nem juthat fel, ezért az ezüstérmes szekszárdiaké lehetne az NB I-es szereplés joga).

„Nem tudjuk, mi a szekszárdiak szándéka, mert a képviselőjük sajnos nem jött el a ligaülésre – mondta Kővári Árpád. – Ott volt viszont a jobbik kieső, a DVSC, amely elindulna a bajnokságban, ha a Szekszárd nem él a jogával."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik