Női kézi BL: a svájciaknak nem kell, a Fradié lehet a rendezés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.28. 08:49
null
Nagy valószínűség szerint Dabason lehet a Fradi és az Érd selejtezője (Fotó: Grnák László)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a mai Bajnokok Ligája-csoportsorsolás előtt csütörtökön kialakította a selejtezők menetrendjét: az eredeti megoldás szerint a Ferencváros és az Érd az LK Zug otthonában harcolt volna a főtáblára jutásért, ám a svájci csapat nem él a rendezés lehetőségével.

 

KÉSZÜLNEK AZ
ELSŐ MECCSEKRE IS
„Mindenkinek megadjuk a tiszteletet, de a párharc abszolút esélyesei mi vagyunk – persze ezt bizonyítanunk is kell – szögezte le Szabó Edina, az Érd vezetőedzője a sorsolás után, amelyen kiderült, hogy az első meccsen az LK Zug lesz az ellenfelük. – A svájci kézilabdát ismerem valamennyire, a válogatottjukat többször is láttam már, de ezen túl is alaposan fel fogunk készülni a párharcra.”

„Az egész selejtezősorozat legerősebb csapata a Ferencváros, és könnyebbség, hogy jól ismerjük egymást – vélte Szabó Edina. – Mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Nem kell külön elmondani, mekkora lehetőség előtt állunk, de a Fradi nemzetközi rutinnal felvértezett, kiváló csapat, mi meg haladunk a magunk útján – meglátjuk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ha az első meccsünket megnyerjük, már akkor, vagyis a legrosszabb esetben is a KEK harmadik körében folytathatjuk, na meg a magyar kézilabdának is jót tesz, hogy szinte biztosan két magyar csapat lesz a főtáblán.”

A Ferencváros sem panaszkodhat a sorsolására, hiszen a francia bajnoki döntőt épphogy elbukó, remek anyagi lehetőségű Fleury Loiret helyett a második számú horvát együttest, a Lokomotiva Zagrebet kapta.

„Nem vesszük félvállról a horvátokat, de nem szeretném, ha gondot okoznának. Nyilván az Érddel fogjuk vívni a döntő csatát, azt gondolom, kár, hogy csak egy magyar csapat kerülhet a főtáblára – de azon leszünk, hogy az a Ferencváros legyen” – jelentette ki Elek Gábor vezetőedző.

Peter Stut, a Zug képviselője a bécsi sorsolás után az európai szövetség honlapjának elmondta, nem kívánnak élni a rendezés lehetőségével, így a Fradi lehet a „befutó”.

„Megnyertük a jogot, hogy megrendezzük a tornát, de mi továbbadjuk azt az FTC-nek. Játékosainknak megtiszteltetés részt venni ebben sorozatban, és mivel nulla esélyünk van a csoportkörbe jutni, a célunk, hogy tanuljunk a meccsekből” – nyilatkozta Stut.

A Zug a hírek szerint már csak azért sem tudná lebonyolítani a selejtezőt, mert a kitűzött időpontban, szeptember 14–15-én egy helyi fesztivál miatt foglalt a csarnokuk.

Az együttesek jövő héten kapják meg a rendezés feltételeit, és az azt követő tíz napban kell visszajelezniük az EHF-nek, így július közepére dőlhet el a helyszín sorsa.

„Ha a svájciak nemet mondanak, mi készen állunk a rendezésre – fogalmazott Hemela Zsolt, a Fradi szakosztályvezetője. – Persze ezt nem lehet biztosra mondani, mert még meg sem kaptuk az EHF elvárásait tartalmazó levelet, de szeretnénk otthont adni a tornának, hazai pályán kiharcolni a főtáblára jutást.”

Árulkodó ugyanakkor Pordán Andrea nyilatkozata is, aki Bécsben képviselte a zöld-fehéreket a sorsoláson, és ezt mondta az EHF honlapjának: „Érd nagyon közel van a dabasi csarnokhoz, és biztosak vagyunk benne, hogy megtelik a torna idején.”

A BL-főtábla sorsolását (amelyen a címvédő Győri ETO mellett a remélhetőleg majd továbbjutó magyar csapat is érintett) ma este 20.15 órakor tartják.

NŐI KÉZILABDA BL, 2013–2014
1. SELEJTEZŐKÖR

Dalfsen (holland)–Muratpasa (török)

2. SELEJTEZŐKÖR
1. csoport: Byasen (norvég), HC Leipzig (német), BNTU-BelAZ Minszk (fehérorosz), Tertnes (norvég)
2. csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria, ÉTV-Érdi VSE, Zug (svájci), Lokomotiva Zagreb (horvát)
3. csoport: HCM Baia Mare (román), Tvis Holstebro (dán), a Dalfsen (holland)–Muratpasa (török) párharc győztese, Viborg (dán)
4. csoport: Rosztov-Don (orosz), Vardar Szkopje (macedón), Salerno (olasz), Fleury Loiret (francia)

A PÉNTEKI CSOPORTSORSOLÁS KIEMELÉSI KALAPJAI
1. kalap: Győri Audi ETO KC, Larvik (norvég), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Krim Ljubljana (szlovén)
2. kalap: Bera Bera (spanyol), Midtjylland (dán), Thüringer HC (német), Metz (francia)
3. kalap: Hypo NÖ (osztrák), Podravka Koprivnica (horvát), Sävehof (svéd), Lublin (lengyel)
4. kalap: a selejtezőcsoportok győztesei

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik