Böhn nem volt biztos benne, hogy felkel a mesterséges kómából

Vágólapra másolva!
2013.06.21. 10:11
null
Karl Erik Böhn nem lát esélyt arra, hogy ott legyen a decemberi világbajnokságon (Fotó: Török Attila, archív)
Karl Erik Böhn, a női kézilabda-válogatott leukémiával kezelt szövetségi kapitánya – aki csütörtökön két hétre elhagyhatta a kórházat – a norvég TV2-nek adott interjújában elmondta, nehéz hónapokon van túl, volt olyan időszak is, amikor mesterséges kómában tartották, s nem volt biztos benne, hogy újra felébred. Bár most hazamehetett, hogy édesanyja ételeitől meghízzon kicsit, július 2-án vissza kell térnie a klinikára, hogy előkészítsék csontvelő-átültetését. Böhn nem lát reális esélyt a decemberi visszatérésére.

„Nehéz néhány hónap volt, nem gondoltam volna, hogy ennyire mélyre juthat egy sportember, de legalább a legjobb helyen voltam, a kórházban – mondta Böhn az interjúban. – A legkeményebb a mesterséges kóma volt, ami nélkül nem lett volna esélyem átvészelni a kezeléseket. Teljesen elgyengültem, s tudatták velem, hogy van rá esély, hogy többé nem kelek fel.”

A kómás állapot volt a mélypont Böhn eddigi kezelése során, s bár már túl van rajta, még mindig roppant gyengének érzi magát.

„Elég rossz formában vagyok, csak hatvannyolc kilót nyomok, de ez a legalacsonyabb súlyom. Most hazamegyek édesanyámhoz, és úgy érzem, két hét alatt felszedek néhány kilót – folytatta Böhn. – Nagyon rossz volt egy nap huszonnégy órán át az ágyamban feküdni, de rengeteg támogatást kaptam a barátoktól és a családomtól.”

Böhn július 2-án tér vissza a kórházba, ahol a nővére csontvelőjét ültetik át a szervezetébe.

„Ehhez fel kell erősödnöm, amire jó pár hétre szükségem lesz, és a beavatkozás után is pihennem kell néhány hétig. Szerencsére itt átlagon felüliek a körülmények, jó kezekben vagyok – mondta Böhn. – Nehéz hónapok várnak rám, és egy ismerősöm, aki már túlesett egy ilyen kezelésen, azt mondta, mindig csak egy nappal számoljak. Jelenleg kettőnél vagyok, ami már nincs messze a tervtől.”

A norvég tévések azt is megkérdezték, mikor csatlakozhat a magyar női kézilabda-válogatotthoz, amely szeretné, ha a decemberi világbajnokságon ismét az irányításával játszhatna Szerbiában.

„Szép álom, de a valóság teljesen más, alig van remény arra, hogy ott legyek a vébén. Most a saját küzdelmem a legfontosabb” – mondta Böhn. Mint ismert, Vetési Iván, az MKSZ elnöke korábban úgy nyilatkozott, nyár közepén döntenek a kapitányról.

A videointerjút itt tekinthetik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik