Férfi kézi: Csík János az Egert is első osztályba vezetné

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.30. 23:32
A korábbi szövetségi kapitány, Csík János irányításával kezdi a felkészülést a 2013–14-es bajnoki évre az SBS Eger-Eszterházy SzSE férfi kézilabdacsapata. Az új szakmai vezetőnek nem ismeretlen az egri közeg, ahol szeretné befejezni, amit korábban elkezdett, és a hevesieket is az élvonalba vezetné – írja a heol.hu.

Csík János tavaly nyáron szakmai tanácsadóként érkezett a másodosztályban második idényére készülő SBS Eger-Eszterházy SzSE csapatához, majd a télen váratlanul kenyértörésre került sor. A korábban az NB I-ben a Vasassal tíz bajnoki címet nyerő, a női válogatottal 1982-ben világbajnoki ezüstig jutó szakember most mégis visszatér az Egerhez, ahol befejezné a megkezdett munkát.

„Egyszerű a képlet: a januárban érkezett új edzőnek, Zsigmond Györgynek nem volt szüksége szakmai tanácsadóra. Mint ismeretes, az őszi szezon végén Iványi Bálintnak a megnövekedett munkahelyi elfoglaltságai miatt kellett lemondani az edzőségről. Azt követően annak a lehetősége is felmerült, hogy esetleg én leszek a szakmai munka első számú felelőse, ám akkor nemet mondtam" – mondta Csík a heol.hu-nak. A szakember korábban a Gyöngyöst és a Vácot is feljuttatta az első osztályba, ugyanerre készül az Egerrel is.

„Eddigi pályafutásom során ez az egyetlen munkám, ami befejezetlen maradt, s ez azóta sem hagy nyugodni. Tavaly nyáron, amikor a klubvezetőkkel megállapodtam az egri szerepvállalásról, abban maradtunk, hogy két éven belül sikerülhet a csapatot felvinni a legfelső osztályba. Továbbra is tartom, jó irányt vett a klub, csak végig kell menni rajta, s elérhetjük céljainkat. Hiszem, hogy ezt valóban véghez lehet vinni. A fejembe vettem, hogy az élvonalba vezetem a csapatot. Meg akarom csinálni, számomra ez már presztízs!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik