Veszprém - egy lépésre a négyes döntőtől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.27. 10:29
null
Nagy Lászlóra védekezésben és támadásban is fontos szerep hárul (Fotók: Korponai Tamás)
A férfi kézilabda BL-negyeddöntőben a német THW Kiel ellen játszanak szombaton (16 óra) a veszprémiek, akik vasárnap a párharc első meccsén 32–31-re kikaptak. Az esélyük mégis óriási, mert a hátrányuk annak ellenére is ledolgozható, hogy a „világválogatottal” mérkőznek.

Látszólag hétköznapi edzés volt. Pedig dehogy!

A pénteki, a BL-negyeddöntő szombati visszavágója előtti utolsó tréning különlegességét persze nem – illetve nem csak – az adta, hogy Áder János köztársasági elnök, a volt győri balátlövő és beállós szakértő szeme előtt melegítettek be, majd taktikáztak Nagy Lászlóék. Sokkal inkább az, hogy a Kiel, vagyis a világ talán legerősebb keretű együttese elleni variációk utolsó próbáját tartották.

ÁDER JÁNOS EDZÉSEN JÁRT
A köztársasági elnök pénteken meglátogatta az MKB Veszprémet. Áder János megkoszorúzta Marian Cozma, a csapat meggyilkolt román beállósa emlékművét, majd megtekintette a tréninget, amelybe két hétméteres erejéig be is kapcsolódott. „Óriási a tét a Kiel ellen, s azért jöttem, hogy jelképesen elhozzam mindenki buzdítását az országból – mondta a pályán tartott csapatgyűlésen Áder János, aki nemcsak szereti a kézilabdát, de gimnazistaként játszott is a Győri ETO-ban Joósz Attila edző keze alatt. – Oda kell figyelni a kézilabdára, legyen az női vagy férfi, hiszen az ETO már ott van a BL-döntőben, a Veszprémnek pedig minden esélye megvan rá, hogy bekerüljön.” Az államelnök hozzátette: ha szorítanak neki helyet, szombaton a fiával a helyszínen nézi a veszprémi összecsapás

„A tréning koreográfiájában valóban nem volt változás, főleg a saját támadó- és védőjátékunk elemeit vettük át, persze kiegészítve a Kiel ellen tervezett specialitásokkal – mondta Nagy László csapatkapitány, aki a negyeddöntő első találkozóján (32–31) a Veszprém és a mezőny legjobbja volt, 11 gólt lőtt, és hatékonyan védekezett. – A visszavágón, vagyis szombaton dől el minden, és nekünk kellő önbizalommal, de a Kiel tudását és rutinját maximálisan respektálva kell pályára lépnünk. Újra sok múlik majd a védekezésen, amely a játékunk alapja. A továbbjutás kiharcolásához fel kell borítanunk a papírformát, de Veszprémben már sikerült megvernünk a BL-győztest.”

A vasárnapi kieli meccsen Cristian Ugalde és Iman Dzsamali négy-négy góllal járult hozzá, hogy az MKB a hajráig már hattal is vezetett, majd a végén csak egygólos, ledolgozható hátrányba került.

„Mivel két hasonló felfogású és taktikájú csapat találkozik, ez a csata olyan lesz, mint amikor a mágnes azonos pólusait próbáljuk összeérinteni, de nem megy, mert taszítják egymást – mondta Ugalde, akitől újra lerohanásból és betörésből szerzett gólokat várunk. – Ha nekünk sikerül olyan jól vagy kicsit még jobban játszani, mint Kielben, akkor lehet esélyünk. Az ottani utolsó tíz percre gondolni se jó… A lényeg, hogy a védekezésünk összeálljon és a kapusaink bravúrosan védjenek.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MKB VESZPRÉM–THW KIEL (német)

Veszprém, 16 óra. Tv: Digi Sport, M1
Vezeti: Olesen, Pedersen (dánok)
Az első mérkőzésen: 31–32

A TOVÁBBI NEGYEDDÖNTŐK
A. Madrid (spanyol)–Barcelona (spanyol) 25–20 (vv: április 27., 19 óra)
M. Szkopje (macedón)–Kielce (lengyel) 25–27 (vv: április 28., 17 óra)
Flensburg (német)–Hamburg (német) 26–32 (vv: április 28., 18.30)
(Négyes döntő, Köln: június 1–2.)

CARLOS ORTEGA VEZETŐEDZŐ ÉS IMAN DZSAMALI JÁTÉKOS VÉLEMÉNYÉT, VALAMINT A MÁR A KIELT ERŐSÍTŐ KORÁBBI VESZPRÉMI MARKO VUJIN VÉLEMÉNYÉT A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJA.

Áder János köztársasági elnök is ott volt a Veszprém edzésén
Áder János köztársasági elnök is ott volt a Veszprém edzésén
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik