Női kézi: a Valcea spanyoljai jó szívvel gondolnak Ambros Martínra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.04. 16:15
Ambros Martín, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője több korábbi játékosával találkozik az Oltchim Valcea elleni Bajnokok Ligája-elődöntő alkalmával. Alexandrina Barbosa szerint Martínnál a védekezés a legfontosabb, míg a kapus Silvia Navarro elmondta, sokat köszönhet korábbi edzőjének.

„Olyan edző, akinek a védekezés a legfontosabb. A filozófiája a következő: ha nem megy a védekezés, a támadás sem fog” – jellemezte korábbi mesterét Barbosa.Barbosa.

„Hat évig volt az edzőm az Itxakónál, és hogy az a játékos lett belőlem, aki most vagyok, nagyban neki köszönhető. Mindig bízott bennem, nemcsak edzőként, hanem emberként is kiváló. Mindig emlékezni fogok az Itxakónál töltött boldog évekre” – idézi Navarrót a román Pro Sport.

Martín 2001-ben még játékosként nyert BL-t a Portland San Antonióval, míg 2011-ben már edzőként az Itxakóval jutott el a fináléig sokak meglepetésére.

Herbert Müller, a Thüringer vezetőedzője is alig várja már a BL-elődöntőt:

„Ambros a világ egyik legjobb edzője, nagyon tetszik a munkája. Az Oltchim–Győr egy nagyon izgalmas párharc lesz, kollégáimmal együtt érdeklődéssel várjuk a két edző különcsatáját” – nyilatkozta Müller.

A NŐI KÉZILABDA BL, ELŐDÖNTŐ
Oltchim Valcea (román)–Győri Audi ETO KC
1. mérkőzés: április 6., 17.00 (magyar idő szerint), Polyvalent Sportcsarnok, Bukarest
Visszavágó: április 11., 19.00, Veszprém Aréna

Larvik (norvég)–Krim Ljubljana (szlovén)

1. mérkőzés: április 6., 15.15, Larvik
Visszavágó: április 13., 20.30, Ljubljana

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik