Férfi kézi: sorozatban harmadszor bajnok a rekordra törő Barca

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.24. 12:21
null
Közös kép az öltözőből a bajnoki cím megszerzése után (Fotó: fcbarcelona.cat)
Sorozatban harmadszor nyerte meg a spanyol férfi kézilabda-bajnokságot a Barcelona, miután kedden idegenben 30–25-re legyőzte az Ademar Leónt, s így három fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnnyel, hét ponttal vezet a nagy rivális Atlético Madrid előtt.

Nem volt egyszerű dolga a Barcának a hazai környezetben mindig veszélyes León otthonában, a szünetben még csak két találattal (14–12) vezettek Xavi Pascual tanítványai, de végül az egyaránt hat gólig jutó Sziarhej Rutenka és Ángel Montoro vezérletével 30–25-tel behúzták a meccset. Így hiába győzte le az Atlético 34–31-re az Aragónt, a katalánokat már nem tudják utolérni.

A 2009–2010-es szezonnal bezárólag a Ciudad Real volt az egyeduralkodó a spanyoloknál (egymás után négyszer lett elsők), azóta viszont a Barcelona vette át a vezető szerepet. Idén 27-ből 27 meccset nyert meg, amivel beállíthatja a Ciudad rekordját, a nagy rivális ugyanis hibátlan teljesítménnyel lett bajnok a 2009–2010-es idényben. Ha az előző évad végi két sikert is hozzávesszük, akkor már sorozatban 29 győztes bajnokinál tart a Barca, amivel persze még sehol sincs az Atlético Madrid csúcsához képest, ugyanis a fővárosiak 1982. május 2. és 1984. november 17. között 69 találkozón maradtak veretlenek.

A Barcelona hazai porondon a kupában és a szuperkupában sem kapott még ki a jelenlegi idényben, a Bajnokok Ligájában azonban már kétszer is alulmaradt: egyszer a Füchse Berlin otthonában egy góllal, míg az elmúlt hétvégén az Atlético Madrid vendégeként 25–20-ra a negyeddöntő első felvonásán.

SOROZATBAN HARMADSZOR BAJNOK A BARCELONA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik