Gálameccsre készülnek Veszprémben

Vágólapra másolva!
2013.03.23. 12:43
null
A volt leóni Laluskának minden oka megvan a derűlátásra (Fotó: Korponai Tamás)
A férfi kézilabda BL-nyolcaddöntőben valószínűleg egyszerűbb dolga lesz szombaton az MKB Veszprémnek a Spanyolországban is legyőzött (23–20) León ellen, mint a Pick Szegednek vasárnap a lengyel Kielcében, ahová sérülésektől tizedelve, szerény előnnyel (26–25) utazik.

A csoportjukban élen végző veszprémiek győzni indultak és győztek is Leónban, hiszen a maga hatosában csak negyedik helyen záró, múlt nyáron meggyengülő spanyol együttes csupán húsz gólt tudott lőni Fazekas Nándornak és Mirko Alilovicnak, akik előtt szinte áthatolhatatlan védőfal tornyosult. Az ennyire féken tartott ellenfélnek pedig – legyen az Európa bármelyik élcsapata – saját csarnokában sem lehet esélye a jó érzékkel „spanyolosított" magyar aranyérmessel szemben.

 

ORTEGA: TÁMADÁSBAN KELL JAVULNI
„A szokásos felkészülés után, a sérült Marco Onetót és Ivancsik Tamást továbbra is nélkülözve várjuk a visszavágóra a Leónt, amelyet legyőztünk ugyan, mégsem becsülhetünk le. A sikerhez főleg a támadójátékunkat kell hatékonyabbá tennünk, miközben ugyanúgy vagy még jobban szeretnénk védekezni, mint Leónban. Sérültjeink remélhetőleg meggyógyulnak a Magyar Kupa április közepén esedékes négyes döntőjéig” – mondta Carlos Ortega, a Veszprém edzője.

„Tudtuk, hogy a védekezés lesz a meccs kulcsa – mondta Laluska Balázs, a Veszprém León-specialistája, aki három évadot töltött el a spanyol klubban. – Nem is tévedtünk, igaz, a megfiatalított, jelentősen átalakított León is főleg a saját kapuja előtti hatékony játékra összpontosított. Nem tudom, az első mérkőzésen kiadott-e magából mindent, de abban biztos vagyok, hogy valami meglepetést tartogat a visszavágóra, mert esze ágában sincs lemondani a továbbjutásról."

A veszprémi balkezes átlövő szerint a meglepetésre egykori trénere és barátja, a vezetőedző Manolo Cadenas mentalitása és megszállottsága, valamint a fiatal, „hajlítható" spanyol együttes sikeréhsége a garancia.

„Bevallom, továbbra is kedvelem Spanyolországot, és szívesen tértem vissza Leónba, ahol a régi barátok és ismerősök, valamint a szurkolók is szívélyesen fogadtak – folytatta a jobbátlövő. – Legutóbb tavaly jártam ott, amikor vereséggel tértünk haza, idén viszont előnyt szereztünk a visszavágóra. A szombatot mégsem vehetjük félvállról, ki kell szolgálnunk szurkolóinkat, akik látványos játékkal elért, biztos sikert várnak tőlünk. A két hét alatt négy meccset játszó León nem túl frissen érkezett meg pénteken, hiszen szerdán a Cuencát fogadta, és küzdős bajnoki meccsen épphogy nyert egy góllal. Mondanom sem kell, Carlos Ruesga, az irányító-balátlövő volt a legjobb, aki kilencszer talált be. Megjegyzem, ellenünk csak egy gólt lőtt."

Saját csapatáról Laluska elmondta, a héten arányosan elosztva edzett és relaxált, hogy az április 13-i MK-elődöntőt megelőző hosszabb tavaszi szünet előtt mindent beleadva, jó hangulatú meccsen nyerhessen és várhassa a BL-negyeddöntő keddi bécsi sorsolását, amelyen a következő párharcok továbbjutói közül kap ellenfelet: Csehov–Kiel, Minszk–M. Szkopje, Madrid–Berlin, Velenje–Flensburg.

A Veszprém Arénában már minden készen áll a meccsre (Fotó: MKB Veszprém KC Facebook)
A Veszprém Arénában már minden készen áll a meccsre (Fotó: MKB Veszprém KC Facebook)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik