Férfi kézi-vb: idősek-fiatalok 2-2 - Harsányi Gergely naplója

Vágólapra másolva!
2013.01.14. 11:30
A magyar válogatott játékosai a spanyolországi világbajnokság előtt szavazással döntötték el, hogy ki lépjen a sérülés miatt távol maradó Ilyés Ferenc csapatkapitány helyébe. A csapat a Grundfos-Tatabánya jobbszélsőjének, Harsányi Gergelynek szavazott bizalmat. A Nemzeti Sport Online mindennap beszámol az új csapatkapitány világbajnoki tapasztalatairól.

HARSÁNYI GERGELY NAPLÓJAHARSÁNYI GERGELY NAPLÓJA

Január 14., hétfő

Harsányi (jobbra) lábbal is jól bánik 
a labdával (Fotó: Kovács Anikó/MTI)
Harsányi (jobbra) lábbal is jól bánik a labdával (Fotó: Kovács Anikó/MTI)

Vasárnap, az Egyiptom elleni győzelem másnapján nem volt időponthoz kötve a reggeli, mindenki kicsit tovább alhatott. Jólesett a pihenés, csak negyed tizenegykor mentem le az étterembe. Délelőtt a konditeremben mozogtunk, ebéd, majd a szokásos délutáni pihenő következett. Közben segítséget kellett kérnünk a szálloda személyzetétől, mert a szakmai stáb úgy döntött, hogy Mocsai Tomival és Nagy Lacival mi is részt veszünk a madridi magyar nagykövet fogadásán, az ingeinket pedig a szobában nem tudtuk volna kivasalni. Végül a takarítónő hozta rendbe a ruhánkat.

Nagy megtiszteltetés, hogy ott lehettem a fogadáson, és találkozhattam a nagykövet asszonnyal, aki igazi sportrajongó, például a londoni olimpián több mérkőzésünket is a helyszínen látta, itt Madridban pedig kijár a Bernabéu-stadionba. Nem maradhattunk persze sokáig, fél nyolckor már az edzőcsarnokban kellett lennünk. Ezúttal a korábbinál hosszabb időre, nyolcvan percre kaptunk edzéslehetőséget. A többlet miatt meg tudtuk győzni a kapitányt, hogy focival hangolódjunk a tréningre, mert ez mindig feldobja a hangulatot. A szokásos, „idősek" a „fiatalok” elleni meccset játszottuk, és mivel a stábból Szatyi, a kapusedzőnk is beállt közénk, az életkora miatt hol az egyik, hol a másik csapatban szereplő Zubai Szabi most a fiatalokhoz került. Szatyi általában védőt játszik, de most előrement, és szerzett is egy hatalmas gólt. A vége kettő kettő lett. Utána persze a horvátok elleni taktikát is gyakoroltuk, főleg a még biztosabb védekezést a magas játékosaik, például a két méter feletti beálló, Vori ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik